Poveștile păpușărești continuă la Euromarionete

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , ,

Published on mai 06, 2015 with No Comments

Dacă e joi, e zi plină de povești. Festivalul Internațional de Arta Animației Euromarionete continuă în 7 mai cu alte două istorii păpușărești inspirat jucate. Dimineața, de la 10.00 și de la 11.30, sala Marionete e gazdă bună pentru trupa Marotte-Figurentheater, din Germania. Acesta va prezenta Pettersons Feuerwerk Fur Den Fuchs (spectacol în limba germană). Povestea este una veselă și cu tâlc:

Domnul Gustavsson, vecinul lui Pettersson, împreuna cu câinele său, Bello, sunt pe urmele unei vulpi care i-a furat o găina. Pettersson are arma pregătită. Findus, motanul său, este de părere  că vulpea nu trebuie împușcată, ci păcălită. Așa că Pettersson și Findus pregătesc o păcăleală pe cinste pentru coana vulpe : o găina care explodează, un motan transformat în fantomă și un foc de artificii pe cinste. Toate ar trebui să fie de ajuns pentru ca vulpea cea șireată să scape de obiceiul ei urât de a fura găini.

Tot joi, 7 mai, dar de la ora 19.00, este timpul să ieșim în aer liber. Pe platoul din fața Teatrului Clasic, Teatrul pentru Copii și Tineret “Colibri”, din Craiova, prezintă spectacolul Beatles – My Love, în regia Rodicăi Prisăcariu.

Beatles – My Love!, este o expoziție vivantă, inspirată de muzica Beatles-ilor, ce mediază întâlnirea publicului cu păpuși din spectacolele care nu mai fac parte din repertoriul actual. Însuflețite de actori, păpușile intră într-un dialog ritmat cu copiii de toate vârstele. – spun creatorii spectacolului.

Ne vedem la teatru!

No Comments

Comments for Poveștile păpușărești continuă la Euromarionete are now closed.