Poliţiştii arădeni s-au întâlnit cu liceenii de la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on mai 28, 2013 with No Comments

În cadrul Campaniei de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării elevilor „Fii corect, trăieşte în siguranţă!”, poliţiştii arădeni au participat, ieri, la o întâlnire cu elevii claselor a XI-a de la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”, din Arad.

Oamenii legii au discutat cu elevii despre cât de importantă este familia şi sfatul părinţilor, apartenenţa la un grup de prieteni/ anturajul care poate să îi îndemne uneori la fapte delincvente, precum şi despre prezenţa la şcoală şi continuarea şcolii.

Elevii au fost informaţi de către poliţişti care sunt faptele de violenţă care constituie infracţiuni, dar şi despre faptele de furt şi distrugeri frecvent săvârşite de adolescenţi. Ei au vizionat un film care conţinea mesaje preventive transmise de adolescenţi deţinuţi pentru ei, apoi au fost dezbătute cauzele pentru care ajung copiii şi adolescenţii să fure, să se bată, sau să consume droguri.

Copiii au fost informaţi şi despre măsurile care pot fi luate pentru minorii care comit infracţiuni şi răspund penal întrucât au împlinit vârsta de 14 ani.

Elevii au fost foarte receptivi şi le-au adresat poliţiştilor de prevenire întrebări despre cum ar trebui să se comporte în anumite situaţii pentru a evita faptele ilegale, despre legitima apărare, despre ceea ce ar trebui să facă atunci când văd că se comit infracţiuni, fiind interesaţi să afle cât mai multe lucruri despre faptele ilegale pentru a fi corecţi şi în siguranţă

No Comments

Comments for Poliţiştii arădeni s-au întâlnit cu liceenii de la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” are now closed.