Peste 10.000 de țigarete de contrabandă, depistate de polițiștii din Pîncota

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on aprilie 02, 2018 with No Comments

Polițiștii orașului Pîncota au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune pe raza localității, pentru depistarea persoanelor care nu respectă legislația privind produsele accizabile.

Astfel, a fost depistat în trafic, pe raza localității Pîncota, un tânăr de 20 de ani, din Arad, în timp ce transporta cu un autoturism 10.400 de țigarete timbrate necorespunzător, având asupra sa și 5.100 de lei, susceptibile a proveni din contrabandă.

Întreaga cantitate de țigarete, precum și banii, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și deținere de produse accizabile în afara regimului suspensiv.

Polițiștii continuă verificările pentru documentarea întregii activități infracționale a tânărului.

 

Un tânăr și un minor, reținuți pentru furt de polițiștii din Nădlac

 

Polițiștii orașului Nădlac au identificat doi tineri, bănuiți de un furt din locuință.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un tânăr de 19 ani și un minor de 16 ani, din Nădlac, care, la data de 30 martie a.c. ar fi pătruns într-un imobil de pe raza localității, de unde ar fi sustras 8.200 de lei, 15 tichete de masă și două carduri bancare, cauzând prin fapta lor un prejudiciu de aproximativ 8.400 de lei.

Cei doi tineri au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, pe numele acestora fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celor doi tineri.

 Alcoolemii de peste 1,20‰, la sfârșitul săptămânii trecute

Polițiștii orașului Nădlac au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, doi tineri care au condus autoturisme, fiind sub influența alcoolului.

Polițiștii au depistat doi tineri de 25 de ani, din Nădlac, în timp ce conduceau autoturisme pe raza localității, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,22 mg./l alcool pur în aerul respirat în cazul unuia dintre aceștia, respectiv 1,24 mg./l alcool pur în aerul respirat în cazul celui de-al doilea tânăr.

Conform procedurii, celor doi tineri le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele fiecăruia fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, sub influența alcoolului.

 

 

Condamnați de magistrați, depuși în penitenciar de polițiști

 

Polițiștii arădeni au pus în aplicare, la sfârșitul săptămânii trecute, trei mandate de executare a pedepsei închisorii.

Pe raza localității Chișineu-Criș au fost depistați doi bărbați, de 40 și 39 de ani, pe numele cărora magistrații Judecătoriei Chișineu-Criș au emis mandate de executare a pedepsei închisorii de 11 luni, respectiv 11 luni și 347 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe.

Polițiștii au depistat, pe raza municipiului, un bărbat de 38 de ani, din Arad, urmărit național, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani și 3 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Toți cei în cauză au fost depuși de polițiști în Penitenciarul Arad.

 

 

 

 

Sancționat pentru un transport de lemne fără documente legale

 

Polițiștii orașului Lipova au sancționat, la sfârșitul săptămânii trecute, un bărbat care a transportat lemne, fără a avea documente legale.

Polițiștii au depistat în trafic, pe raza localității Lipova, un bărbat de 39 de ani, din Conop, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,5 metri cubi material lemnos din speciile fag și salcâm, fără a deține documente de proveniență și aviz de însoțire.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost indisponibilizată pentru continuarea cercetărilor, bărbatul fiind sancționat conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

Polițiștii rutieri în acțiune

 

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 450 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 188.000 de lei.

Dintre acestea, 145 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 305 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 32 permise de conducere și 19 certificate de înmatriculare.

 

No Comments

Comments for Peste 10.000 de țigarete de contrabandă, depistate de polițiștii din Pîncota are now closed.