Lupaș (PRO România): După 14 ani, o Primărie europeană ar trebui să aibă grijă de angajații săi!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on aprilie 03, 2019 with No Comments

Odată cu debutul dezbaterii publice despre bugetul Aradului, consilierul PRO România argumentează că prioritar pentru o administrație publică modernă și europeană ar trebui să fie oamenii, incluzând aici și salariații Primăriei Arad.

Chiar dacă dimensiunea bugetului diferă față de alți ani, fie din cauză că anumite cheltuieli au fost scoase de la Primării, fie că Municipalitatea nu a mai atras destule fonduri europene sau le-a pierdut pe cele pe care le accesase la un moment dat, un lucru trebuie să fie clar: prioritari sunt oamenii. Și aici mă refer și la cei din Primărie, ai căror salarii sunt printre cele mai mici din țară. Mă contactează mulţi angajaţi din administrație care sunt nemulțumiți de nivelul mic al salariilor. Le înţeleg nemulţumirea! Dacă vrea să atragă specialişti în domenii cheie precum achiziţiile, construcţiile, fondurile europene, o Primărie modernă și europeană trebuie să concureze cu societăţile comerciale mari care oferă salarii bune. Cu actuala politică salarială aceşti specialişti nu vor fi atraşi iar angajaţii actuali nu au motivaţia de a se perfecţiona. De multe ori ne plângem că nu avem servicii publice de calitate – păi pe salarii minime și condiții de stress continuu nu e de mirare! Sper că administrația PNL va lua în considerare acest lucru și în momentul votului Bugetului pe anul 2019”, declară Marin Lupaș.

No Comments

Comments for Lupaș (PRO România): După 14 ani, o Primărie europeană ar trebui să aibă grijă de angajații săi! are now closed.