Pentru trei zile Aradul este gazda celui mai mare târg internaţional de mediu din vestul ţării (foto)

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 15, 2014 with No Comments

Astăzi, 15 octombrie, și-a deschis oficial porțile cel mai mare eveniment internațional de mediu din vestul țării, ECOMEDIU .

La conferința de deschidere au participat: Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, Adrian Țolea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Eszter Tanka din partea Agenției Naționale pentru Deșeuri – Ungaria, Poliana Mihaela Leru, din partea Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila București, Alexei Atudorei reprezentând Asociația Internațională a Deșeurilor Solide, Smaranda MASU din partea Institutului Național de cercetare pentru Ecologie Industrială, oficialități locale și regionale, primari, reprezentanți ai organismelor locale de protejare a mediului, profesori, studenți, precum și reprezentanți ai mass-mediei.

Startul a fost dat de președintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici, care a subliniat importanța organizării unui eveniment care să se concentreze pe găsirea de soluții pentru un mediu mai curat:

 “Cea mai mare responsabilitate pentru poluarea mediului o avem noi toți, prin activitățile pe care le întreprindem zilnic. Fie că vorbim de persoane fizice, companii mari sau mici, fiecare trebuie să conștientizeze că este nevoie de mai multă implicare în aplanarea procesului de poluare şi distrugere a mediului înconjurător. Nu trebuie să lăsăm această problemă doar în grija specialiștilor din domeniu. Este o responsabilitate generală și necesită o atitudine unitară. ECOMEDIU promovează acțiuni și activități cu repercusiuni pozitive pentru un mediu mai sănătos și, în același timp, susține și sprijină educația și dezvoltarea afacerilor din domeniu”.

Ediția din 2014 promovează, în premieră mondială la un eveniment de mediu, o temă deosebit de discutată la nivel internațional: Eradicarea ambroziei, subiect dezbătut de specialiști, medici și administrații locale, în prima zi de conferințe a evenimentului.

Pe parcursul celor trei zile de expoziție, importanți lideri de piață din domeniul deșeurilor periculoase și nepericuloase, igienizării domeniului public, institute de cercetare și dezvoltare, cât și asociații de mediu interne și internaționale vor facilita accesul publicului vizitator la o ofertă excepțională în ceea ce privește produse și servicii pentru protejarea mediului înconjurător.

Sunt așteptați să participe la eveniment specialiști, responsabili de mediu ai companiilor, reprezentanți ai administrațiilor publice, medici, profesori, elevi, studenți, cât și publicul larg.

ECOMEDIU vă așteaptă să vizitați standurile expoziționale și să participați la conferințe începând de astăzi, 15 octombrie, până vineri, 17 octombrie, la ora 13:00.

Date tehnice:

Expoziție – 30 standuri interioare și spații exterioare de expunere în suprafață totală de 310 mp (140 mp interior și 150 mp exterior)

[nggallery id=221]

 

 

No Comments

Comments for Pentru trei zile Aradul este gazda celui mai mare târg internaţional de mediu din vestul ţării (foto) are now closed.