Parcul din Vlaicu nu mai este un vis, ci o realitate!

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on martie 05, 2024 with No Comments

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a susținut marți, 5 martie 2024, o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat propunerea noului parc din cel mai mare cartier al orașului, Aurel Vlaicu. În urma investiției municipalității, un teren neutilizat, aflat în stadiu avansat de degradare, se va transforma într-o zonă de agrement ce se va intinde pe mai bine de 3 hectare. Accesul în viitorul parc se va putea realiza de pe străzile Agricultorilor, Secerei, Stupilor și Câpul Liniștii.

Municipalitatea are în vedere ca noul parc fie prevăzut cu zone verzi și de agrement pe tematici (loisir, sport, promenadă, subzone expoziționale, hobby, skateboard, picnic, locuri joacă, parcuri canine, cu dotări corespunzătoare, drum de acces, alei pietonale, pistă de bicicliști, luciu de apă, fântâni, jocuri de apă).

Parcul va avea trei zone mari:

  1. Zona comercială în suprafață de 7421 mp, prevăzută cu funcțiuni mixte (posibilă zonă de expoziție, evenimente, mici construcții administrative);
  2. Zona de parc (spațiu verde, copaci, bănci, zonă relaxare și promenadă) ce va fi amenajată pe o suprafață de 7505 mp;
  3. Zona activă, destinată sportului în aer liber și plimbării cu animalele de companei ce se va întinde pe 7137 mp.

Pe lângă zonele menționate mai sus, parcul va include și zona verde de protecție, de aproximativ 9546 mp și o zonă destinată parcării autoturismelor. Totodată se are în vedere amenajarea unei pasarele peste calea ferată Arad-Nădlac, care va face legătura cu strada Agricultorilor.

Știu că nevoia arădenilor din cartierul Aurel Vlaicu de a avea un parc în zonă este foarte mare, de aceea am făcut eforturi pentru a găsi o soluție optimă, ținând cont de faptul că poziționarea cartierului a făcut dificilă alegerea unei locații în acest scop. Așadar ne-am propus să ne adresăm tuturor categoriilor de vârstă și să ne adaptăm nevoilor lor, astfel că am creat o zonă de promenadă, de activități sportive în aer liber, de relaxare sau joacă. Va exista o zonă de expoziții și mici evenimente culturale.  Ne-am gândit și la iubitorii de animale, să aibă o zonă destinată patrupezilor. Am toată încrederea că acest parc va aduce o oază de liniște și libertate în mijlocul naturii. Ne dorim să-l finanțăm din bani europeni pentru a nu greva bugetul. Dacă nu vom identifica surse extrabugetare și nici perspectivă într-un interval de timp rezonabil, vom realiza investiția din buget local. În ultimii 30 de ani nu am auzit decât că nu avem unde să amenajaăm un parc în cartierul Aurel Vlaicu. Iată că atunci când se dorește cu adevărat rezolvarea unei probleme, se găsesc soluții.  Într-un singur mandat, am reușit să demarăm o investiție importantă nu numai pentru cetățenii unui cartier mare al orașului, cât pentru Arad.” a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

 

No Comments

Comments for Parcul din Vlaicu nu mai este un vis, ci o realitate! are now closed.