Gheorghe Falcă: “Guvernul Ponta a taiat fondurile pentru proiectul din zona Padurice”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on mai 15, 2013 with No Comments

Reprezentanţii PDL Arad îi sugerează prim-vicepreşedintelui Organizaţiei Municipale a PSD Arad, Ilie Cheşa, că, dacă tot este preocupat de spaţiile verzi din municipiul Arad, să îl întrebe pe premierul Ponta, pe parlamentarii şi pe reprezentanţii Guvernului de ce au tăiat fondurile pentru continuarea unor proiecte importante, în domeniul spatiilor verzi cum este cazul proiectului din zona Padurice, proiect castigat in anul 2011 la Agentia Nationala de Mediu .

„Domnul Cheşa este brusc preocupat de spaţiile verzi din Arad, considerând că se alocă prea multă preocupare şi prea mulţi bani pentru întreţinerea acestora. Asta în timp ce colegii săi de partid susţineau sus şi tare că avem nevoie de cât mai mult spaţiu verde în oraşul nostru şi ne criticau că nu ne preocupă acest aspect. Dacă tot este «iubitor» de mediu, domnul Cheşa ar trebui să întrebe la Bucureşti de ce Guvernul Ponta a tăiat fondurile pentru Pădurice 2, care presupunea continuarea lucrărilor în zona Pădurice pentru irigare, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii. Nu l-am auzit pe dumnealui să fie vocal şi să facă lobby la Bucureşti pentru spaţiile verzi“, afirmă Gheorghe Falcă.

Mai mult, primarul îl informează pe Cheşa că, spre exemplu, pentru întreţinerea spaţiilor verzi în Bucureşti se cheltuiesc 338 milioane lei, doar în sectorul 1, cheltuindu-se suma de  87 milioane lei.

Primarul a ţinut să precizeze că introducerea acestui sistem de irigare vine ca un răspuns la solicitările arădenilor de a avea spaţii verzi bine întreţinute. „Există o licitaţie efectuată pentru acest sistem de irigare, am fost cât se poate de transparenţi. Dacă domnului Cheşa i se pare că s-a făcut ceva neconform cu legea poate sesiza în orice moment organele competente pentru a face verificări. Cred că o politică îndreptată pentru binele cetăţeanului trebuie să fie concretă, nu prin declaraţii mediatice. La Bucureşti avem tele-guvernare, iar aici avem implicare prin comunicate”, a mai declarat Falcă.

Liderii PDL Arad se arată susprinşi de „aplecarea“ celor de la PSD pentru binele Aradului, în timp ce faţă de problemele cu adevărat grave, cum ar fi greva ucrainienilor de la Târnova sau implicarea şefului de cabinet al prefectului, Valer Zgârdea, în afaceri cu terenuri, nu au aceeaşi „aplecare”.

 

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă: “Guvernul Ponta a taiat fondurile pentru proiectul din zona Padurice” are now closed.