Nici Suporter Club UTA nu a rămas indiferentă vizavi de incidentele de sâmbătă

Written by admin. Posted in Sport

Tagged: , , , , ,

Published on mai 18, 2015 with No Comments

După gestul incalificabil al fundaşului dreapta de la UTA, Adrian Voicu, când acesta a sărit, la finalul partidei dintre UTA și CS Ineu, să-l bată pe doctorul Zeno Moldovan, Suporter Club UTA a ținut să ia atitudine.

 

Iată reacţia Suporter Club UTA, vizavi de acest eveniment:

 

“1. Indiferent de context şi greutăţi, gestul unor jucători de a-i lua la rost pespectatori şi, mai ales, de a sări gardul la aceştia pentru o iminentă răfuială fizică, este unul foarte grav. Suporterii care au fost „apostrofaţi” de jucători sunt prezenţi la meciurile echipei de zeci de ani, au văzut pe viu sute de meciuri ale UTA-ei, au văzut la lucru alte sute de fotbalişti care au îmbrăcat de-a lungul anilor tricoul alb-roşu al Bătrânei Doamne. Din această cauză, respectul cuvenit pentru aceştisuporteri din partea jucătorilor este de la sine înţeles, indiferent de reacţiile pe care le au la meci sau în mediul online. Dacă nişte comentarii a doi-trei-cincisuporteri au fost de natură să provoace astfel de reacţii, ce se va întâmpla atunci când la meciuri vor asista mii de utişti? Apostrofări dinspre tribune au fost tot timpul, la fel şi aplauze. UTA a jucat, a câştigat şi a pierdut în faţa a peste 10.000 de suporteri! Publicul arădean este unul educat, atât ca atitudine cât şi în privinţa cunoştinţelor despre fotbal. Dacă suporteri cu zeci de ani petrecuţi pe stadionul UTA-ei văd că o anumită greşeală se perpetuează aproape în fiecare meci, şi o spun răspicat, asta nu înseamnă că au „ceva personal” cu cineva. Răbdarea poate a ajuns la anumite limite în ceea ce ne priveşte, însă condiţii grele putem invoca şi noi dacă ne gândim numai la istoria ultimilor cinci ani, care au avut darul de a „îmbătrâni” prematur mulţi utişti! Cu toţii vrem binele echipei, dar în acelaşi timp pretindem de la jucătorii UTA-ei să fie profesionişti, să fie concentraţi exclusiv la joc şi la propriile lor prestaţii, nu la comentariile tribunei sau de pe forumuri. Fiind un vechi jucător al UTA-ei, care a avut privilegiul de a juca în faţa a mii de utişti, îi cerem antrenorului Roland Nagy să le explice jucătorilor aceste lucruri. Am văzut reacţia oficială a lui Claudiu Drăgan referitoare la analiza celor întâmplate, domnul Alexandru Meszar a fost martor al evenimentelor, deci suntem convişi că se vor lua măsurile potrivite pe care noi le vom accepta, indiferent care vor fi ele.

2. Chiar dacă a fost evident ce s-a întâmplat la tribuna I după fluierul final al arbitrului, peluza a aplaudat echipa la final pentru victorie. Noi vom susţine echipa în ultimele meciuri deoarece obiectivul promovării în liga a doua este important nu atât pentru performanţa în sine, cât pentru viitorul clubului UTA. Aşteptăm unrezultat pozitiv la Becicherecu Mic pentru un deznodământ fericit al unui an greu şi pentru a demonstra tututor, inclusiv nouă înşine, că promovarea este deplin meritată. Îi felicităm pe jucători şi antrenori pentru parcursul de până acum şi le mulţumim pentru toate eforturile, însă atitudini ca cele de ieri nu pot fi tolerate, credem că şi ei înţeleg acest lucru.

No Comments

Comments for Nici Suporter Club UTA nu a rămas indiferentă vizavi de incidentele de sâmbătă are now closed.