Mircea Purcaru: „De când a preluat ministerul, Daniel Constantin, agricultura Romaniei a cunoscut cei mai buni ani”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , , ,

Published on ianuarie 13, 2015 with No Comments

Astăzi, la sediul Partidului Conservator, președintele Mircea Purcaru, a susținut o conferință de prsă,să-i precizeze edilului șef al Aradului, Gheorghe Falcă câte lucruri lăudabile a făcut guvernul Ponta. Cu referire mai aparte la președintele PC la nivel național, Daniel Constantin.
”Opozitia din Romania,mai exact noul PNL(cu PDL reciclat la Nufarul PNL)anunta ca doresc la guvernare si ca vor sa tarasca actualul guvern care,in opinia lor si chiar al parlamentarilor PNL de Arad si a liderului copresedinte PNL GHEORGHE FALCA,care se si vede ministru al transporturilor ,spun ca guvernul este incompetent si nu are rezultate.Nimic mai fals.Oare ce nu spune Falca si gasca lui de parlamentari ca acest guvern a reusit  cu pensile si salariile,?ca a relansat economia romaneasca  si ca sarbatorile de iarna di n 2014 au aratat ca romanii au potenta financiara ,cheltuielile de sarbatori crescand cu 45-50% fata de anul 2013!
Dar,eu ca membru al PC vreau sa aduc in atentia aradenilor cateva aspecte legate de Ministerul Agriculturii condus de d-ul Daniel Constantin.
De cand a preluat ministerul d-ul Daniel Constantin ,respectiv  din 2012,agricultura Romaniei  a cunoscut cei mai buni ani ,cu productii record dupa 1989,unbrind activitatea unor ministrii precum Tabara ,Flutur si Fuia.
Romania a doborat recordul la productia de cereale dar si la export.
Dar sa vedem ,in opinia d-ului  Ministru Daniel Constantin ,care este proiectia si ce se intampla cu agricultura romaneasca in 2015!
Pentru prima data in istoria Ministerului Agriculturii s-au platit in avans si la timp subventiile pentru agricultori si fermieri !
Astfel, Ministrul Finantelor a pus la dispozitia Ministerului  Agriculturii suma de 3,7milioane lei pentru APIA pentru achitarea diferentelor pe suprafata cultivata  pe programa Ajutoare Nationale tranzitorii atat la sectorul vegetal (pana in 15 ianuarie plata) si pentru sectorul zootehnic ,pana in 15 februarie plata.
S-a dispus infiintarea in cadrul Centrului de Dezvoltare Carpati  a Agentiei Zonei Montane  menita sa:
Conserve patrimonial romanesc,preservarea raselor romanesti ,in in vederea cresterii calitatii vietii la munte pentru care Ministrul a alocat 200 milioane de Euro!
200 mil E Uuro alocat  pentru PNDR,vizand proiecte pt agricultura ecologica.
S-a dispus ca din 2015  impozitul agricol sa fie platit la Primarii.
S-a semnat deja protocolul cu presedintele asociatiei comunelor din Romania –primarul Draghici.
Urmeaza sa se semneze si cu primarii de orase si municipii.Sunt curios daca primarul Falca va spune ceva pozitiv despre acest fapt care ii adduce fonduri la bugetul local.Eu zic ca va tacea malc.
Romania a facut presiuni pe UE pentru  Acciza pe Alcool .Astfel nu se va mai pune acciza pe alcool pt cei ce produc alcool in gospodarii pana la cantitatea de 250l,fara procesari industriale.U.E .la interventia Ministrului Agriculturii din Romania in Parlamentul European a modificat taxa pe acciza pe alcool la micii fermieri.Taxa=0
In 2015-Ministerul Agriculturii va sprijinii urmatoarele  sectoare:legumicultura-500 euro/hectar
Viticultura-530euro/ la hectar, plante aromatice-365 /hectar
Pentru ca birocratia sa fie limitata ,Ministerul agriculturii a dispus ca aceste plati (in 2015 sa se faca sub Plata Unica!
Ministeru Agriculturii a dispus ca pentu terenurile agricole, intabularea cadastrala sa fie in regim gratuit si se va incepe  ,finalizarea fiind in anul 2019.
2 Obiective Majore ale Ministerului Agriculturii in 2014-2020.
Cresterea Productiei Agricole in Tara si diminuarea importurilor pe profil,
Cresterea la export a produselor agricole procesate .
Pentru protejarea mediului ,inclusiv  a mediului agricol ,pt detinatorii de padure care nu pot face agricultura , se vor acorda compensatii in valoare de 28 Euro/ha de padure .
Pentru sectorul Zootehnic doar in luna ianuarie se vor plati subventii si sprijin in valoare de 960 milioane de lei.
Pe zona irigatiilor suma de 370 mil de Euro.
UE a atribuit,ca sprijin pentru  irigatiile din Romania suma de 1 miliard Euro,ceea ce va duce la relansarea agriculturii in unele zone lovite de seceta .
La sectiunea pe proiecte depuse de Ministerul Agriculturii ,Uniunea Europeana a acordat pentru sectorul agricol pt Romania suma de 3,3 Miliarde de Euro.
Sunt cele mai bune realizari din Agricultura Romaneasca din toate timpurile .
 De ce vor sa schimbe guvernul?
Au demonstrat cei de la PDL ca stiu sa guverneze?
Sunt intrebari la care populatia din lumea agriculturii  cer raspunsul,dar este favorabil guvernului Ponta!

No Comments

Comments for Mircea Purcaru: „De când a preluat ministerul, Daniel Constantin, agricultura Romaniei a cunoscut cei mai buni ani” are now closed.