Leontin Aslău: “Dacă pe Meţianu avem bănci de peste 8000 de euro bucata, în Parcul Pădurice avem un ceas stradal Lucerne, la nu mai puţin de 9.500 de euro”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 25, 2014 with No Comments

 

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele executiv al Partidului Conservator  Arad, Leontin Aslău  a ţinut să atragă atenţia asupra unui  nou caz  de preţuri exagerate, după cazul străzii Meţianu. Este vorba despre parcul de la „Pădurice“, unde după spusele preşedintelui executive Aslău, firmele clientelare au umflat din nou preţurile, scoţând sume enorme din buzunarul arădenilor pe mobilier sau arbori care în realitate costă de câteva ori mai puţin.

“Dacă pe Meţianu avem bănci de peste 8000 de euro bucata, în Parcul Pădurice avem un ceas stradal Lucerne, la nu m ai puţin de 9.500 de euro. Tot la Pădurice, o cişmea costă nu mai puţin de 4000 de euro, un rastel de bicicletă 700 de euro (s-au cumpărat patru bucăţi), pentru o simplă bancă s-au plătit o mie de euro (91 de bucăţi cumpărate), un coş de gunoi costă 671 de euro ?! (s-au cumpărat 71 de bucăţi). Când vine vorba de arbori, jaful e clar ca lumina zile. Vorbim despre preţuri de 20 de ori mai mari decât oferta de pe piaţă, o nouă bătaie de joc la adresa banului public. Ca să dăm doar câteva exemple, un mesteacăn argintiu poate fi cumpărat de la firmele de specialitate cu preţuri cuprinse între 6 lei (la 0,6 metri) şi 60 de lei (la 4,5 metri). Primăria Arad a plătit nu mai puţin de 235 de euro, adică aproape de 20 de ori preţul unui arbore de 4,5 metri. Pentru un alt tip de arbore (prunus cerasifera nigra) preţul pieţei este între 1,2 lei (0,6 metri) şi 60 de lei (5 metri), în timp ce Primăria Arad a plătit 267 de euro, adică de 20 de ori mai mult. O nouă dovadă despre cum se sifonează banul public în Primăria Arad, un nou caz care, probabil, va ajunge pe masa procurorilor, dacă nu acum, probabil din toamnă. În aceeaşi manieră în care s-au cheltuit banii pentru Meţianus-au făcut şi aceste investiţii din Parcul Pădurice, care depăşesc limitele bunului simţ. Arădenii ar trebui să nu se mulţumească doar a comenta aceste fărădelegi, ci să şi sesizeze instituţiile abilitate pentru a lua măsuri în aceste cazuri“, a declarat Leontin Aslău.

No Comments

Comments for Leontin Aslău: “Dacă pe Meţianu avem bănci de peste 8000 de euro bucata, în Parcul Pădurice avem un ceas stradal Lucerne, la nu mai puţin de 9.500 de euro” are now closed.