Mihai Fifor: „PNL joacă la ruletă viitorul României“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on ianuarie 26, 2020 with No Comments

Ministerul Finanțelor a împrumutat în această săptămână 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în euro din 2020. În total, Guvernul Orban s-a împrumutat cu 40 de miliarde de lei, echivalentul a 8,5 miliarde de euro, în doar trei luni de guvernare.

„PNL joacă la ruletă viitorul României! În numai trei luni de guvernare, PNL a împrumutat 8,5 miliarde de euro, iar în acest ritm are toate șansele să depășească „performanțele“ PDL, din 2009-2010, când Guvernul Boc împrumuta 20 de miliarde de euro de la FMI, pentru ca Elena Udrea și compania să aibă fonduri pentru terenuri de fotbal în pantă și bazine de înot la sate, în localități care nu aveau rețele de apă.

Guvernarea liberală duce datoria publică la cote fără precedent, însă banii nu se regăsesc nici în susținerea investițiilor, nici a creșterii economice, nici în veniturile  oamenilor, după modelul brevetat în 2009-2010. Majorările de pensii și salarii, programele pentru antreprenorii români, creșterea alocațiilor copiilor nu reprezintă priorități ale Guvernului Orban.

Creșterea datoriilor românilor prin împrumuturi enorme, anularea investițiilor, renunțarea la taxe și impozite aplicate băncilor și corporațiilor, refuzul aplicării legii pentru majorarea alocațiilor, pensiilor și a salariilor profesorilor, declarațiile privind apariția crizei economice în România arată ticăloșia și incompetența guvernării liberale“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Mihai Fifor: „PNL joacă la ruletă viitorul României“ are now closed.