Marius Copil luptă pentru un loc la Australian Open

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 07, 2014 with No Comments

Primul turneu de Grand Slam al anului este la doar câteva zile depărtare pentru Marius Copil. Acesta va juca în calificări.

În ultimele două sezoane, arădeanul a reuşit să facă mai mulţi paşi înainte în ierarhia ATP, unde are un palmares echilibrat: nouă victorii şi tot atâtea eşecuri.

Anul 2014 a început bine pentru arădean, care s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Brisbane, după ce a trecut de Gilles Simon, jucător din Top 20 mondial, fiind eliminat de câştigătorul competiţiei – fostul lider mondial Lleyton Hewitt (Australia).

Pentru a ajunge pentru prima oară pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, Copil (locul 138 în ierarhia ATP) trebuie să câştige trei partide.

Primul adversar va fi tânărul belgian Kimmer Coppejans, jucător mai slab clasat şi pe care Copil l-a învins în singura confruntare directă:  scor 7-6, 6-2, anul trecut la Le Gosier (Guadelope).

Cel mai periculos posibil adversar al românului – care anul trecut a pierdut în primul tur al calificărilor la Melbourne – este sârbul Dusan Lajovic, care este de asemenea un jucător aflat în afara Top 100 ATP.

No Comments

Comments for Marius Copil luptă pentru un loc la Australian Open are now closed.