Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului

Written by admin. Posted in Sport

Tagged: , , ,

Published on noiembrie 08, 2014 with No Comments

Ne pregătim pentru 2015!

Clubul Sportiv Experiența Multisport, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Judeţean Arad și Centrul Cultural Județean Arad lansează MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI – 2015.

Evenimentul se va desfășura în data de 6 iunie 2015, fiind aşteptaţi să se înscrie peste 1000 de participaţi, înscriere ce se poate face pe site-ul www.maratonarad.ro începând din această perioadă.

Realizat la iniţiativa lui Sorin Victor Roman în scopul promovării sportului ca unul din elementele de bază ale unui stil de viață sănătos, evenimentul va avea anul viitor o probă nouă de ștafetă la maraton precum și posibilitatea, pentru cei care se înscriu la probele lungi să își aleagă tipul de medalie. Astfel, la semimaraton și maraton participanții pot opta între o medalie având ca simbol Cetatea Aradului sau o alta reprezentând Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare. O altă noutate ține de faptul că maratoniștii/semimaratoniștii  evenimentului primesc la final și o componentă mai mică, detașabilă, intitulată ”Inspiră o persoană”. Această componentă se va putea înmâna unei alte persoane, pentru a o inspira să alerge o cursă asemănătoare în viitor. Optarea între medalii precum și componenta ”Inspiră o persoană” sunt printre elementele de noutate specifice doar evenimentului din Arad, neregăsindu-se la alte curse de profil.

Evenimentul ,,MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI ” – 2015 cuprinde 5 probe: maraton – 42,195 km, semimaraton – 21,097 km, ștafetă maraton, cros 6 km, și cros 1 km.  Pentru oricare dintre probe, doritorii de mișcare se pot deja înscrie pe site-ul www.maratonarad.ro.

Premii se vor acorda pentru primele 3 locuri la feminin şi masculin la maraton/semimaraton, la cros 10,5 km şi la cros 6 km. În plus, pentru semimaraton și maraton, se vor acorda premii și pe categoriile de vârstă, separat la feminin şi masculin: 18 – 29 ani, 30 – 39 ani, 40 – 49 ani, 50 – 59 ani și peste 60 de ani. Toţi participanţii care termină o cursă vor primi certificate de participare şi medalii.

Best Consulting este primul partener al acestui eveniment care și-a anunțat deja primele premii oferite: locul 1 la maraton – 500 lei,  locul 1 la semimaraton – 400 de lei – atât la masculin cât și la feminin.  Și celelalte poziții de pe podium de la maraton și semimaraton vor avea și premii în bani oferite de către alți parteneri privați ai evenimentului.

Ca și în anii precedenți, profesorii de sport, antrenorii sunt încurajaţi să îşi impulsioneze elevii, studenţii să se înscrie. Astfel, cei mai activi îndrumători din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurşi de cei mentoraţi vor fi premiaţi după competiţie. Totodată, se vor acorda premii şi pentru cluburile, instituţiile, companiile, structurile de învăţământ cele mai prezente în această alergare, tot din perspectiva numărului total de kilometri parcurşi de reprezentanţii acestora. Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingeniosi alergatori din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate.

”Sperăm să avem parte, ca și până acum, de o participare numeroasă iar acest parteneriat să continue să încurajeze arădenii să facă mișcare pentru un oraș cât mai sănătos.” – Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad

“Aradul are de câștigat și din perspectiva promovării, ne bucurăm că la ultima ediție am avut participanți din 13 țări iar din România 19 județe au fost reprezentate aici. Ne dorim în continuare să încurajăm acest tip de turism asociat evenimentelor sportive din Arad -  Adrian Florin Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

“La această ediție începem pregătirile și mai devreme iar pentru participanți, cu atât mai mult este timp pentru pregătirea probelor propuse, de la 1 km la 6 km, semimaraton sau maraton. Ne dorim să ajungem ca în cadrul acestui eveniment să avem cel puțin 1591 de participanți înscriși, reprezentând 1% din populația municipiului Arad.“ – Sorin Victor Roman, inițiator.

Detalii cu privire la propunerile de trasee alături de rezultate și imagini ale primelor ediții  sunt disponibile pe site-ul evenimentului www.maratonarad.ro unde se pot face şi înscrierile online.

Doritorii de mișcare se pot alătura echipei Experiența Multisport la alergările de grup din fiecare săptămână. Punctul de plecare este micul platou de pe faleza Muresului din spatele Palatului Cultural Arad, lângă monumentul dedicat martirilor luptei anticomuniste, ora 19:00, în fiecare joi.

În anul 2014 evenimentul a avut:

  • 1782 de participanți la toate probele;
  • 108  parteneri;
  • 250 voluntari implicaţi în organizare;
  • alergări de grup săptămânale asociate evenimentului, în fiecare joi, pe toată perioada de promovare;

No Comments

Comments for Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului are now closed.