Maratonul poveștilor – ziua a IV-a

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , , ,

Published on mai 05, 2015 with No Comments

Zi plină, ziua de miercuri, 6 mai, în Festivalul Internațional de Arta Animației Euromarionete. Și asta pentru că cei mici au parte de nu mai puțin de trei reprezentații. Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, secția Teatrul pentru Copii „Ciufulici” deschide ziua cu spectacolul “Dragonul” în regia Lilianei Gavrilescu, spectacol care se joacă atât de la ora 10.00, cât și de la ora 11.30, în sala mare a Teatrului Clasic “Ioan Slavici”.

„Invidios pe armonia familiei luptătorului Tahiro, maleficul vrajitor Karura, prin puterea magiei negre îi răpește frumusețea soției sale, Komiko și pe fiul lor, Aki, pe care îl transformă în dragon. Sub îndrumarea maestrului Tengu, Tahiro pornește într-o lungă călătorie către Lumea de dincolo pentru a-și salva fiul. In periplul său, el primește o sabie fermecată care îl ajută să învingă demonii și să-și elibereze fiul. Odată ruptă vraja, Aki redevine băietelul vesel de altadată, iar Komiko își recapată frumusețea atât de invidiată.  Aceasta este, pe scurt, prima poveste care se așteaptă urmărită în cea de a patra zi a Festivalului Internațional de Arta Animației Euromarionete.

Ziua se încheie însă mult mai târziu. Și nu oricum, ci tot cu o poveste: Prietenii Motanului încălțat. Întâmplarea pusă la cale de Teatrul pentru copii și tineret “Colibri” din Craiova, are loc de la ora 19.00, pe platoul din fața Teatrului Clasic.

Prietenii Motanului încălțat este o propunere de interpretare a cunoscutei povești venită din partea actriței Iulia Cârstea. Alături de colegii ei de scenă: Daniel Mirea, Oana Stancu, Alis Ianoș,  Emanuel Popescu și Eugen Nicola, ea a transformat-o într-un spectacol ce prezintă isprăvile unei trupe amatoare de teatru de păpuși și admiratoare a vestitului motan, hotărâtă să cucerească publicul de la oraș.” – spun creatorii spectacolului.

 

 

 

No Comments

Comments for Maratonul poveștilor – ziua a IV-a are now closed.