Lanţ de inaugurări ale preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on noiembrie 27, 2013 with No Comments

Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, alături de Cristian Drăgan, administrator public, s-a aflat miercuri 27.11.2013 în judeţ, într-o vizită de lucru. „Infrastructura rutieră a judeţului Arad trebuie să se dezvolte uniform. Am început modernizarea şi reabilitarea unor tronsoane de drum judeţean foarte importante şi continuăm cu reabilitarea unor drumuri considerate secundare, dar care pentru oamenii din Bârsa, Cărand sau Beliu contează foarte mult. Fiecare dintre arădeni, indiferent unde locuieşte în acest judeţ trebuie să aibă acces la o infrastructură rutieră modernă”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

La Bârsa a avut loc recepţia lucrărilor la drumul de legătură dintre Luguzău şi satul Hodiş, în lungime de 2,68 km. „Este foarte bine că s-a făcut drumul, pentru că este o cale de acces foarte importantă pentru locuitorii din Bârsa, Şilindia, Tauţ sau chiar Târnova.”, a spus primarul comunei Bârsa, Avram Ciev. „Astăzi am inaugurat un tronson de drum judeţean în lungime de 2,68 km, drum realizat din fondurile Consiliului Judeţean, în valoare de 1,9 milioane de lei. Investim în continuare în infrastructura de drumuri judeţene în mediul rural, deoarece consider că cetăţenii judeţului trebuie să aibă acces la infrastructură modernă. În fiecare an alocăm sume importante atât pentru drumurile din interiorul comunelor, cât şi pentru drumurile care fac legătura între comune. Anul viitor, vom include în programul de refacere al covorului asfaltic următorii patru km din acest drum, astfel încât legătura dintre DJ 792 şi comuna Şilindia să fie una modernă, scurtând distanţa pentru cetăţenii care circulă în zonă”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

La Cărand, delegaţia a verificat stadiul lucrărilor de modernizare a unor străzi interioare. „În localitatea Cărand se desfăşoară activitatea de modernizare a 1,9 km de străzi interioare. Suma este alocată din bugetul Consiliului Judeţean şi a Consiliului Local. În acest moment, prima etapă este finalizată, urmând ca anul viitor asfaltarea drumurilor să continue. După ce Consiliul Judeţean a început asfaltarea drumurilor judeţene iată că în acest moment a venit şi rândul primarilor să primească ajutor şi finanţare pentru a spori confortul rutier al locuitorilor”. La rândul său, Pavel Cialma, primarul comunei Cărand, a mulţumit administraţiei judeţului, pentru sprijinul acordat comunităţii pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. „Am primit ajutor din partea preşedintelui Ioţcu pentru reabilitarea trotuarelor pe întreaga arteră principală a comunei. În momentul de faţă, proiectul este realizat în proporţie de 40%, urmând ca  anul viitor să fie finalizat”, a spus Pavel Cialma.

În comuna Beliu, Nicolae Ioţcu a participat la recepţia a şapte străzi comunale, în lungime totală de trei km. „La reţeaua stradală comunală modernizată deja, în lungime de 5 km adăugăm astăzi încă trei km de drum nou. Această reţea stradală face legătura între DJ 793 şi DJ 793A. Pentru 2014, continuăm modernizarea a încă trei km de drum. Mai trebuie precizat că tot anul acesta am reuşit să modernizăm drumul comunal Tăgădău-Beneşti, pe o lungime de 1,5 km. Nu puteam face toate aceste lucrări fără sprijinul financiar acordat de Consiliul Judeţean Arad, care a contribuit cu 500.000 de lei, din totalul de 700.000 de lei.”, a spus edilul şef al comunei Beliu, Pavel Ţica.

„În limita bugetului, Consiliul Judeţean Arad vine cu o cofinanţare pentru primăriile care au început lucrări de reabilitare a drumurilor şi banii nu ajung astfel încât, în anul 2016 cetăţenii să simtă o îmbunătăţire semnificativă a modului în care circulă pe drumurile judeţului”., a completat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.     

No Comments

Comments for Lanţ de inaugurări ale preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu are now closed.