Iustin Cionca: „Ducem Caravana Sănătății în satele și comunele din județ!”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on martie 01, 2023 with No Comments

Un proiect medical, care se adresează arădenilor care locuiesc în satele și comunele județului, pornește la sfârșitul acestei săptămâni.

„Caravana Sănătății”, inițiată de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, are ca partener Consiliul Județean, a declarat președintele instituției, Iustin Cionca.

Scopul Caravanei Sănătății este oferirea de servicii medicale în mai multe zone din județul Arad, în special pentru vârstnici, copii și persoane defavorizate social. Acțiunea, inițiată de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, este coordonată de dr. Coralia Adina Cotoraci și dr. Dumitra Simona, care împreună cu rezidenții din cadrul secțiilor de Hematologie și Pediatrie oferă consultații specializate.

Prima oprire a caravanei va fi în data de 4 martie, în comuna Săvârșin, la Cabinetul de Medicină din comună, unde se vor desfășura consultații de specialitate în Medicină Internă, Hematologie, Pediatrie, măsurarea tensiunii arteriale, ecografie abdominală, spirometrie, recomandări de analize și indicații tratament.

„Ne dorim ca toți arădenii să aibă acces la servicii medicale specializate. Această campanie vine, în special, în sprijinul persoanelor care nu au posibilitatea sau ajung mai greu la medic. Îmi doresc ca un număr cât mai mare de persoane să beneficieze de serviciile echipei medicale din cadrul caravanei, fiindcă orice afecțiune descoperită din timp, în principiu, poate fi tratată mai ușor”, a declarat dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

Acest proiect este susținut de Consiliul Județean Arad, Arhiepiscopia Aradului, Colegiul Medicilor Arad, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali Arad, DSP Arad, Asociația Cetatea Voluntarilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și este sponsorizat de Sun Wave Pharma și SECOM.

 

 

No Comments

Comments for Iustin Cionca: „Ducem Caravana Sănătății în satele și comunele din județ!” are now closed.