Iustin Cionca: „Avem cei mai puțini asistați social din țară!”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on iulie 12, 2022 with No Comments

Județul Arad are cel mai mic număr de dosare de asistați social din țară, la nivelul orașelor din județ. În cele 9 orașe, Chișineu Criș, Curtici, Ineu, Lipova, Nădlac, Pâncota Pecica, Sântana, Sebiș, la o populație de 75.000 de locuitori doar 354 dosare sunt în plată.

Asta înseamnă că numărul persoanelor sănătoase, care nu muncesc dar beneficiază de ajutor social, este extrem de mic în orașele din județul Arad.

Acest lucru se datorează programelor de integrare în muncă, proiectelor de la nivelul Consiliului Județean Arad, a primăriilor, dar și a activității eficiente a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad. Nu în ultimul rând, contează și capacitatea de influențare a comunității, care acționează ca o formă de constrângere morală asupra celor care nu muncesc.

La nivelul județului Arad, șomajul era la începutul anului de 0,8%, cel mai scăzut din istorie.

„Cunosc foarte bine situația asistaților social, încă de pe vremea când eram primar al orașului Pecica. Au fost cu miile, la începutul mandatului meu, au rămas cu zecile, la final. Era perioada în care primele companii multinaționale se deschideau în județul Arad și la Pecica, iar pentru probele de lucru ale personalului am pus la dispoziție biroul meu de primar. A fost o revelație pentru unii asistați social să constate că la o lună de la angajare au primit primul salariu și îmi amintesc și astăzi fericirea lor când au plecat de la magazin cu plasele pline de alimente. Acei oameni nu au mai rămas acasă, muncesc în continuare și i-au convins și pe cei din jurul lor să muncească. Am implementat programe în școli prin care i-am învățat pe copiii din mediile defavorizate ce înseamnă igiena zilnică, iar ei s-au dus acasă și la rândul lor și-au învățat părinții. Ceea ce s-a întâmplat la Pecica s-a întâmplat și în alte orașe din județ. Eu cred că așa am ajuns să fim astăzi pe primul loc din țară în ce privește numărul scăzut al dosarelor pentru asistați social”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

No Comments

Comments for Iustin Cionca: „Avem cei mai puțini asistați social din țară!” are now closed.