Iosif Matula: “În contextul actual al crizei economice și financiare, este necesară elaborarea unor strategii clare referitoare la politica de competitivitate industrială”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on iulie 15, 2013 with No Comments

Comisia pentru dezvoltare regională a Parlamentului European a adoptat în această săptămână Proiectul de aviz referitor la reindustrializarea Europei în vederea promovării competitivității și a durabilității.

Potrivit documentului, producția globală este în prezent cu 10% mai scăzută decât înaintea crizei, iar în sectorul industrial s-au pierdut peste 3 milioane de locuri de muncă.

“În contextul actual al crizei economice și financiare, este necesară elaborarea unor strategii clare referitoare la politica de competitivitate industrială, care să includă facilitarea accesului la mijloacele de finanțare, sprijin pentru cercetare, dezvoltare, simplificarea administrativă, precum și îmbunătățirea infrastructurii”, a declarat Iosif Matula.

În calitate de raportor din partea Grupului Partidului Popular European (PPE), Iosif Matula a gestionat, pe parcursul a două luni analiza raportului, a celor 42  de amendamente depuse de colegii europarlamentari și a stabilit poziția Grupului PPE.

Potrivit europarlamentarului democrat-liberal, un element esențial îl constituie dezvoltarea de parcuri industriale prin asocierea dintre autoritățile naționale și locale, agenții economici, institutele de cercetare dezvoltare în vederea creării unui mediu de afaceri cât mai atractiv.

De asemenea, Iosif Matula a insistat asupra importanței facilitării accesului IMM-urilor și a antreprenorilor locali la finanțare în contextul sporirii potenţialului de creștere și competitivitate.

Avizul va fi înaintat Comisiei pentru industrie, cercetare și energie, urmând să fie votat în sesiunea plenară de la Strasbourg din luna octombrie a acestui an.

 

No Comments

Comments for Iosif Matula: “În contextul actual al crizei economice și financiare, este necesară elaborarea unor strategii clare referitoare la politica de competitivitate industrială” are now closed.