Proiect internaţional pentru tratarea carcinoamelor orale, lansat de Spitalul Antonio Cardarelli din Napoli, împreună cu Universitatea UNINA2 din Napoli şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on august 31, 2016 with No Comments

ok1

Spitalul Antonio Cardarelli din Napoli, Italia şi Universitatea Unina 2 din Napoli, vor lansa un proiect internaţional pe baza micro RNA pentru prevenţia, diagnosticarea şi tratarea carcinoamelor orale.

Bazele proiectului au demarat, în data de 25.07.2016, în Sala de Conferinţe din cadrul Campusului Universitar „Vasile Goldiş”, prin semnarea unui protocol de colaborare între Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” – prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii, Facultatea de Medicină Dentară a UVVG şi prof. dr. Domenico Napolitano, din cadrul Spitalului A. Cardarelli şi Universitatea UNINA2 din Napoli, director al secţiei UOSC a Spitalului Cardarelli din Napoli, preşedinte al Asociaţiei „Leonardo 2.0”, cu sediul in Arad, Calea Victoriei, nr 31.

Cu această ocazie, prof. dr. Domenico Napolitano a prezentat o lucrare ştiinţifică intitulată „Micro RNA-ul ca și marker biologic pentru prevenţia și diagnosticarea carcinoamelor orale”, unde au participat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii, conf. univ. dr. Paul Freiman, decanul Facultăţii de Medicină Dentară, cadre didactice şi cercetători din cadrul Institutului de Ştiinţe ale Vieţii al UVVG.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat: „Am semnat un protocol de colaborare cu profesorul Domenico Napolitano pentru deschiderea unei clinici de stomatologie în Arad împreună cu domnul dr. Virgil Vască, şef lucrări la chirurgie maxilo-facială din cadrul Facultăţi de Medicină Dentară a UVVG şi doamna lect. univ. dr. Elisabeta Maria Vască, pentru practica studenților, dar și pentru cercetare. Tema prezentată de profesorul Domenico Napolitano a fost intitulată „Micro RNA-ul ca și marker biologic pentru prevenţia și diagnosticarea carcinoamelor orale”. Substanța RNA este un marker tumoral, care se poate studia din salivă, sau din plasmă, de mare importanţă atât în descoperire, cât și în tratarea carcinoamelor orale. Am dezbătut această temă, a cancerului cu o extrapolare a cercetărilor pe care le facem în domeniul stomatologiei.

Prof. dr. Domenico Napolitano, Universitatea UNINA 2 din Napoli, director al secţiei UOSC din cadrul Spitalului Cardarelli, a subliniat: „Proiectul a fost lansat de Spitalul A. Cardarelli, unde eu lucrez şi Universitatea UNINA 2 din Napoli, Italia și este vorba despre substanța miRNA, un kit biologic pentru tratarea și prevenția cancerului de celule scuamoase. Dorim să implementăm acest proiect de cercetare alături de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Universitatea din Szeged”, a precizat prof. dr. Domenico Napolitano, director al secţiei UOSC ORL a Spitalului Cardarelli din Napoli.

No Comments

Comments for Proiect internaţional pentru tratarea carcinoamelor orale, lansat de Spitalul Antonio Cardarelli din Napoli, împreună cu Universitatea UNINA2 din Napoli şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad are now closed.