Incantații liric prozodice

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , ,

Published on iunie 06, 2018 with No Comments

MOTTO: Că ne place sau nu, Copiii au candoare
Inefabilă și mult Dor de a se apropia de Magister…


Azi Cartea Cenaclului Planete de la Liceul Pedagogic a prins Zbor de Ducă înspre noi, cititorii, la Zi de Mare Înalțare - Ziua Dascălului!
5 iunie – zi în care Eminescu lansa
Doina, iar Nicolae Iorga venea pe lume, dar în 1871
zi în care Gheorghe Lazăr venea la fel pe lume în 1777 cu un CREZ Scris pe Crucea funerară adresat Cititorilor de a ne găti Ziua când vom celebra Personalitatea Sa.
Iată cum azi La.Pedagogic Cartea, Bun imaterial, a zburat din Cenaclul Planete într- o Lansare cu Incantații de Cireșar .. De fapt..,a doua. Adică al doilea volum Antologie de.Cenaclu
Dupa Lacteea Cuvintelor de anul trecut cu elevi condeieri și dascăli profesori în calitate de îndrumători.
Au vorbit despre Carte nu ca un Artefact, ci ca o Mlădiere doamna director adj. prof.
Larisa Chitu, prof univ dr Anton Ilica, Constantin Dehelean.
Lectura din creatii proprii a fost realizată de unii autori ad- hoc, Poeme și proză a sporit vibrația momentului, iar din surdină Vocea chitarei intona freamăt.nostalgic îngemănând clipa de altădat de licean … Alt Magister inv. Mihai Henț.. anteautor..
Desigur o Carte.este ca un Copil botezat care nu vorbește, dar va deveni în timp o imaterială producție pe plaja agorafobă a literaturii cu atât mai mult, cu cât editorul este un dascăl – Geanina.Iovanescu, iar coordonatorul Cenaclului Planete prin prof.Tudor Dragomir.
A fost o simbioza a generațiilor
Prof. Mihai Henț si fost absolvent încântând ca si cantautor audiența prin muzica de chitara.
Cu o Prefață semnataă de prof.dr.Laura.Orban, inspector de specialitate ISJ, Limba și Literatura română, cu o Postfată a prof.univ.dr.Anton Ilica, cu o Nota a editorului Geanina Iovanescu și Consemnări Coperta IV Prof.Carina Baba.
Cartea elevilor ca o Antologie literar -artistică prinde viață la răsunet de clopoțel, desigur fără meritul directiunii si sprijinul neconditionat al tuturor iubitorilor de condei, Simplex Artifex era o maculatură… Pură! Dar…Copiii sunt Masca oamenilor mari, iar ei Mai mari …și Moderatorii în chip de Zâne ale Unor Feți Frumosi au dovedit maturitate – Sara și Valeriu –actantii de azi sau Braistorming sau Feedback adolescentin vrem sau nu vrem sunt Incantații
Cu Magister ..
La.Întamplarea din Sala de Clasă fără catalog și fără note le-au.fost.martori: Salon Gutenberg, Cenaclul Luceafarul, cadre didactice, părinți, elevi,condeieri, care și.-au citit creațiile.
Ilustrator de carte și îndrumător grafic prof.Elena Cercel. Prof. Carina Baba în calitate de fost dascăl al coordontorului prezentului volum prof. Geanina Iovănescu.
Nutrim printre gânduri de Bun augur că discipolii ur mează Crezul Mentorului, dar si viceversa e valabilă, astfel că în Catalogul de la Peda un nou copil se va înscrie!
Bun venit! Copile.
În concluzie, Cititorule, Ce esti ….am fost … Ce sunt … vei fi… Gătește- te, dar….

Sunt cuvinte Epitaf devenite axiomatic un Crez Apostolat al lui Gheorghe Lazăr
Dascăl român născut la cinci iunie considerat demn ca Părinte al Școlii românești, dată care din 2007 a fost decretată Ziua Învățătorului.

Florica R.CANDEA


No Comments

Comments for Incantații liric prozodice are now closed.