În CLM s-a votat astăzi scurt şi la obiect, excepţie făcând Gheorghe Ghilinţa

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on martie 03, 2014 with No Comments

 

Cu o majoritate de voturi “pentru” proiectul referitor la aprobarea studiului de oportunitate, a formei de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în Municipiul Arad către SC CET Hidrocarburi SA Arad şi a documentaţiei de atribuire a trecut rapid, fără alte comentarii. Nu la fel s-a întâmplat cu cel de-al doilea legat de aprobarea formei de delegare a serviciului de transport public local şi a Contractului de delegare a serviciului de transport public local prin curse regulate efectuat cu autobuzele şi tramvaiele pe raza municipiului Arad. A fost formulat un amendament formulat de viceprimarul Levente Bognar, potrivit căruia perioada de delegare a fost extinsă de la trei ani, cât era prevăzut în proiect, la şase ani, atât pentru tramvaiele cât şi pentru autobuzele, care circulă în municipiu. Amendamentul a fost votat favorabil de către toţi aleşii prezenţi la şedinţă.

Cu toate că a fost o şedinţă scurtă, nu a lipsit intervenţie consilierului Ghilință, care a reuşit să propună un amendament la amendamentul, viceprimarului Bognar

Dacă în prima fază acesta a votat “pentru aprobarea  amendamentului formulat de viceprimar, pe loc Gheorghe Ghilinţă a avut o revelaţie.. Acesta a formulat, la rândul său, un amendament prin intermediul căruia durata de delegare a serviciilor de transport cu tramvaiele şi autobuzele urma să fie diferită. Acesta s-a gândit că ar fi mai bine dacă, delegarea transportului cu autobuze ar fi separată de delegarea transportului cu tramvaie, deoarece ponderea transportului în comun cu autobuze acoperă doar 4% din municipiu. Acesta a fost unicul motiv pentru care Ghilință le-a sugerat colegilor săi de consiliu ca perioada de delegare în cazul tramvaielor să rămână de şase  ani, în vreme ce în cazul transportului cu autobuze, aceasta ar fi urmat să fie redusă la trei ani. În lipsa edilului şef, Gheorghe Falcă, secretarul Primăriei, Lilioara Stepănescu, secretarul a încercat să-I explice conservatorului că, odată votat amendamentul lui Bognar, un al doilea amendament care să schimbe datele problemei nu va maiavea sorţi de izbândă, conservatorul a ţinut cu dinţii de idea sa. Spre indignarea acestuia, amendamentul propus a obţinut doar şapte voturi favorabile şi 14 abţineri. În final proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a trecut cu 20 de voturi “pentru” şi o abţinere, normal cea a lui Gheorghe Ghilință.

 

No Comments

Comments for În CLM s-a votat astăzi scurt şi la obiect, excepţie făcând Gheorghe Ghilinţa are now closed.