Gheorghe Falcă face lumină în cazul comunicatului ANI

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on februarie 28, 2017 with No Comments

falca

Primarul Gheorghe Falcă a făcut astăzi într-o conferință de presă o relatare pe larg a subiectului privind acuzele de incompatibilitate aduse de Agenţia Naţională de Integritate. Într-un comunicat emis reiese faptul că Falcă a fost în conflict de interese care au legătură cu firma SC Pro Arhitectura SRL, administrată de fosta sa soție.

Iată ce a declarat edilul șef pe subiectul care a ținut capul de afiș al publicațiilor locale cât și naționale la începutul săptămânii:

Vreau să fac câteva precizări referitoare la comunicat de presă primit ieri din partea ANI care spune că sunt în conflict de interese. Este vorba de 31 de certificate de urbanism, patru autorizaţii de contrucţie şi de demolare. Aşa cum puteți constata de aici nu este vorba de nicio relație contractuală a frmei Pro Arhirectura, care nu a lucrat nicio dată cu bani publici și Primărie. Așa cum se poate constata este vorba despre certificate de urbanism, autorizații de construcție care-ți permine anumite lucrări pe domeniul privat și pe cel public. Ambele sunt documente pe care le obții doar dacă plătești o taxă către Primărie, de aceea nu sunt fapte care să genereze venituri. Sunt aprobări pe care le poți obține în urma depunerii unor documente. Eu am fost verificat de ANI și în anul 2014, iar în raportul de evaluare s-au evaluat planurile urbanistice și se poate constata faptul că potrivit analizei lor, conform legii administrației publice locale, primarul îndeplinește atribuțiile privind serviciile publice asigurate cetățenilor iar prin dispoziția finală a articolului 63, primarul asigură elaborarea planurilor urbanistice prevăzute de lege, le supune aprobării Consiliului Local, de aceea nu am avut nicio problemă de conflict de interese sau incompatibilitate cu planurile urbanistice” a declarat edilul șef al Aradului, Gheorghe Falcă.

 

În comunicatul emis de ANI se arată că ar fi unele indicii cum că primarul Falcă ar fi în conflict de interese.

Așa cum scrie în documentul emis de ANI, există indicii. Dacă există indicii ne vom apăra, chiar am adus valorile în sensul că pentru un certificat de urbanism în regim de urgență se plătește 800 de lei. Lucrul acesta confirmă că cei care se grăbesc să obțină aceste autorizații fără nici o intervenție, de aceea nu era necesară o implicare a firmei fostei mele soții pentru aceste autorizații” a completat Gheorge Falcă

 

 

 

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă face lumină în cazul comunicatului ANI are now closed.