„Francezi și români în primul război mondial” – expoziție la ”Turnul de Apă”

Written by admin. Posted in Istorie, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on octombrie 15, 2014 with No Comments

Serviciul Judeţean Arad al Arhivelor Naţionale în colaborare cu Galeriile „Turnul de Apă” şi Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” Arad doresc să marcheze împlinirea a o sută de ani de la declanşarea Primului Război Mondial şi implicaţiile pe care acesta le-a avut atât la nivel naţional cât şi local.

Dorind să evidențieze prietenia franco-română, dincolo de aspectul militar, organizatorii vor să demonstreze că sejurul misiunii Berthelot în România a fost pentru cele două popoare un bun prilej de apropiere, de a se cunoaşte mai bine.

Un argument îl reprezintă și expoziția „FRANCEZI ŞI ROMÂNI ÎN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL”, de la Galeriile „Turnul de Apă” Arad, din strada Ceaikovschi, nr. 9A, municipiul Arad, al cărei vernisaj va avea loc joi, 16 octombrie 2014, la orele 17.00. Evenimentul care se desfăşoară sub patronajul Arhivelor Naţionale ale României şi al Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Este important de subliniat că şi-au anunţat prezenţa cercetători, istorici, profesori şi iubitori de istorie, dornici să treacă în revistă principalele momente ale Primei Conflagraţii Mondiale.

No Comments

Comments for „Francezi și români în primul război mondial” – expoziție la ”Turnul de Apă” are now closed.