Florin Tripa: „Europarlamentarii PSD au obținut o mare victorie: nu se plafonează subvențiile pentru agricultură“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on aprilie 03, 2019 with No Comments

Ministrul Daea şi europarlamentarii PSD au obţinut o victorie pentru fermierii români, în comisia AGRI, de la Bruxelles. Viitoarea politică agricolă comună nu va impune plafonarea subvenţiilor, astfel că fiecare ţară va decide voluntar implementarea unei asemenea măsuri.

„Guvernul României, prin ministrul Agriculturii, Petre Daea, precum și europarlamentarii PSD, în frunte cu vicepreşedintele comisiei AGRI, Gabriela Zoană, au criticat în mod constant propunerea de plafonare a subvenţiilor agricole în următorul exercițiu financiar al UE, măsură care ar fi afectat grav activitatea fermierilor români.

Cei doi reprezentanți ai PSD au reuşit să-i convigă pe membrii comisiei AGRI să voteze împotriva propunerii Comisiei Europene, propunere susţinută de Comisarul pe Agricultură. Plafonarea subvenţiilor ar fi afectat peste 1800 de ferme şi ar fi fost o frână în dezvoltarea agriculturii din ţara noastră, un domeniu care a avut o creștere fără precedent în ultimii doi ani și jumătate, ca urmare a măsurilor luate de guvernele PSD-ALDE. Decizia de astăzi favorizează România, un stat care obține anual peste 4 miliarde de euro din exporturile agricole. PSD a demonstrat încă o dată, prin reprezentanții săi din guvern și din Parlamentul European, că sprijină interesele fermierilor autohtoni și sunt gata întotdeauna să se bată pentru români și pentru Româniaׅ, atât în țară, cât și la Bruxelles“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

No Comments

Comments for Florin Tripa: „Europarlamentarii PSD au obținut o mare victorie: nu se plafonează subvențiile pentru agricultură“ are now closed.