Florin Tripa : „Cionca este așteptat la Lipova, la un curs pentru accesarea fondurilor europene“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on iunie 28, 2017 with No Comments

Consiliul Județean Arad a ratat în 2016, în guvernarea Cioloș, tot ce înseamnă fonduri europene, în special pe zona de patrimoniu cultural, deși avea posibilitatea de a primi bani pentru cetățile Șiria sau Șoimoș. Ca să facem o comparație, pe același program de finanțare din fonduri europene, Primăria Lipova a reușit să obțină în aceste zile 21.230.170,40 lei, pentru consolidarea, restaurarea şi conservarea Bisericii Adormirea Maicii Domnului.

„Ne aducem aminte cu toții că în anul de grație 2016, în plină guvernare tehnocrată, susținută cu toate forțele de PNL, atotștiutorul Iustin Cionca, președinte al Consiliului Județean Arad, printre cei mai slabi, spun mulți, a ratat două proiecte extrem de importante și anume reabilitarea cetăților Șiriei și Șoimoș. Cu o echipă foarte „competentă“ în spate, care aduce zeci de milioane de euro în Arad, după cum încearcă să ne păcălească fluierașii președintelui Cionca, cei de la Consiliul județean au reușit performanța de a rata depunerea proiectelor respective pentru finanțare europeană, aducând astfel grave prejudicii patrimoniului cultural și istoriei județului Arad.

Dacă Iustin Cionca și echipa sa plină de „competenți“ nu au fost în stare să depună măcar un proiect de reabilitare a cetăților Șoimoș și Șiria, la Lipova, primarul Mircea Jichici a depus pe același Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, pe aceeași Axă prioritară, un proiect pentru consolidarea, restaurarea şi conservarea Bisericii Adormirea Maicii Domnului, în valoare de 21.230.170,40 lei. Și, spre surpriza „competenților“ conduși de Cionca, a obținut finanțarea, contractul fiind semnat marți de ministrul Sevil Shhaideh. Este singurul proiect major aprobat în județul Arad pe această zonă, CJA reușind performanța de a nu depune vreun proiect, în timp ce Primăria Arad, condusă de un alt specialist în vorbe, Gheorghe Falcă, a pierdut proiectul pentru reabilitarea Teatrului Clasic, tot din pricină de „competență“.

În cazul în care consideră că echipa „competentă“ din jurul său nu mai face față atâtor axe pe care se pot obține bani de la Uniunea Europeană, Iustin Cionca este așteptat la Lipova, la un curs pentru accesarea fondurilor europene. Va găsi acolo un primar bine pregătit, în persoana lui Mircea Jichici, de la care va avea ce învăța pe acest subiect. Poate dacă Iustin Cionca ar fi lăsat deoparte orgoliile și n-ar fi forțat trecerea Cetății Șoimoș de la Primăria Lipova la CJA, acel obiectiv turistic ar fi fost cuprins într-un program de finanțare europeană, așa cum s-a întâmplat și cu Biserica Adormirea Maicii Domnului“, a declarat Florin Tripa, deputat PSD.

No Comments

Comments for Florin Tripa : „Cionca este așteptat la Lipova, la un curs pentru accesarea fondurilor europene“ are now closed.