Florin Tripa : Am reuşit să facem dreptate pensionarilor ce şi-au desfăşurat activitatea în condiţii grele de muncă

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on iulie 05, 2018 with No Comments

Deputatul social-democrat Florin Tripa consideră că legislaţia românească trebuie să sprijine categoriile defavorizate, cu preponderenţă pensionarii. Tocmai de aceea, parlamentarul arădean susţine toate acele modificări legislative ce reuşesc să facă dreptate în sistemul public de pensii.

„Am votat ieri cu mult entuziasm pentru o propunere legislativă care aduce modificări importante pentru mulţi români aflaţi în situaţii limită, din cauza unor ambiguităţi din trecut a legii ce vizează sistemul unitar de pensii publice. Şi mă refer aici la acei cetăţeni care şi-au desfăşurat activitatea în locurile de muncă încadrate în grupele I şi II de muncă, adică în condiţii dificile: în subteran, în medii toxice, în medii periculoase şi în alte situaţii speciale. Pentru cei care se încadrează în aceste categorii de muncă, vârsta standard de pensionare a fost redusă cu 13 ani, iar raportarea pentru calculul pensiei se face la un stagiu de cotizare de 25 de ani. Totodată, stagiul complet de cotizare s-a redus cu 5 ani, de la 30 la 25, pentru personalul artistic care a realizat cel puţin 20 de ani în locurile de muncă respective. De reducerea stagiului de cotizare la 25 de ani beneficiază şi persoanele înscrise la pensie după anul 2011. Important este că toate pensiile recalculate potrivit legii vor beneficia de stagiile de cotizare stabilite la data înscrierii/recalculării pensiei. Sunt măsuri prin care se face dreptate celor care au lucrat în condiţii dificile şi consider că prin votul nostru ne-am arătat grija şi respectul pentru cei care au muncit din greu pentru România şi dezvoltarea ei.”, spune deputatul PSD Arad Florin Tripa

 

 

No Comments

Comments for Florin Tripa : Am reuşit să facem dreptate pensionarilor ce şi-au desfăşurat activitatea în condiţii grele de muncă are now closed.