Florin Tripa: “Afacerile guvernelor Boc-Ungureanu produc urmari nefaste pe termen lung în Arad

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on iulie 29, 2013 with No Comments

Se tot bate monedă pe faptul că ,,defunctul” PNDI face ca o parte a drumurilor să nu poată fi reabilitate. Deși preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, aflat în plină campanie electorală în propriul partid, ştie foarte bine că lucrurile sunt de fapt extrem de simple şi la îndemâna oricărui manager de judeţ care doreşte să fie corect, cinstit şi într-o oarecare măsură inteligent.

,,Este bine ştiut că o parte a problemei se află în ,,celula” ROMSTRADE iar dacă dl. Ioţcu nu ştie asta poate merge la ,,vorbitor” să se convingă, iar cealaltă parte stă în cerbicia şefilor CJA de a-i pedepsi şi îngenunchia pe arădenii care au votat USL. Plini de ură şi venin, aceştia refuză să preia amplasamentele fostului PNDI, susţinând astfel din umbră interesele firmei ROMSTRADE, firmă cu datorii de peste 2,9 miliarde lei noi. Amplasamentele celor două drumuri sunt predate către societatea comercială Romstrade SRL, predate de pe vremea guvernului Boc de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului condus la vremea respectivă de d-na Elena Udrea (membru marcant PDL). Romstrade a fost una din societăţile de partid ale PDL-ului beneficiară a numeroase contracte pe PNDI în judeţele Arad, Bihor, Giurgiu, Prahova şi Ilfov. Şi în aceste judeţe există probleme cu amplasamente din cauza celor de la Romstrade (a se vedea cazul Câmpina). Pentru deblocarea situaţiei singura variantă ar fi ca societatea mai sus amintită să anuleze contractul cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Aşa cum scrie în adresa trimisă de minister CJ-ului Arad în momentul de faţă se poartă negocieri între administratorul judiciar „Casa de insolvenţă Transilvania, Filiala Bucureşti SPRL” şi minister pentru deblocarea situaţiei. MDRAP a inclus drumul Arad-Seleuş în obiectivele finanţate prin programul naţional de dezvoltare locală” spune Florin Tripa, secretar executiv PSD Arad.

Dacă totuşi Nicolae Ioţcu, preocupat să-l luxeze pe Gheorghe Falcă de la preşedinţia PDL-ului, nu ştie îl învăţăm noi. Drumurile pot fi preluate printr-un protocol între MDRAP, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Locale şi administraţia locală. Aşa cum de altfel s-a făcut în cazul Săvârşin şi Cărand.

 

No Comments

Comments for Florin Tripa: “Afacerile guvernelor Boc-Ungureanu produc urmari nefaste pe termen lung în Arad are now closed.