Manifestări aniversare dedicate Facultății de Teologie a UAV

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , ,

Published on octombrie 31, 2016 with No Comments

25-ani-teologie

„O facultate tânără cu o lungă istorie” spunea despre Facultatea de Teologie a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad unul dintre cei prezenţi la deschiderea simpozionului aniversar „25 de ani de Teologie la UAV”.

O facultate care înfiinţează în cadrul universităţii arădene de stat de 25 de ani, dar care este continuarea unei lungi tradiţii a învăţământului teologic la Arad. „Facultatea de Teologie din Arad sărbătorește 25 de ani, dar învățământul teologic arădean a scris pagini de istorie. Această istorie ne-a inspirat și ne-a dat puterea să continuăm să luptăm pentru păstrarea și dezvoltarea facultății teologice din cadrul UAV” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr Ramona Lile.

Manifestările dedicate acestui eveniment, susţinut de Centrul Municipal de Cultură Arad,  au început aseară, în sala Ferdinand a Primăriei Arad unde cele două coruri ale facultăţii au susţinut un concert aniversar. Sub bagheta dirijorilor Mircea Buta şi Tiberiu Ardelean concertul a stârnit ropote de aplauze din partea numerosului public prezent în sală, printre care rectorul UVVG, prof.univ.dr Coralia Cotoraci şi subprefectul Aradului, Florentina Horgea.

Manifestările au continuat azi, la Facultatea de Teologie, unde a avut loc deschiderea festivă a Simpozionului aniversar în prezenţa Î.P.S. Ioan Selejan Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, şi Î.P.S. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. Deasemenea au fost prezenţi preşedintele CJA, Iustin Cionca, preşedintele decanilor Facultăţilor de Teologie, prof. dr.Ştefan Bucheu, prorectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof.dr. Cristian Benţe şi rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, prof.univ.dr.  Ramona Lile, precum şi profesori şi teologi de la facultăţile de teologie din ţară.

„Facultatea de Teologie a UAV reprezintă expresia tradiţiei în actualitate, identitatea idealurilor teologic-culturale şi social-naţionale ale arădenilor şi una din veritabilele surse ale istoriei locale, fiind permanent sprijinită în anii post revoluționari, inspirată și întărită prin purtarea de grijă a ÎPS Arhiepiscop Timotei Seviciu, a dascălilor, ostenitorilor și absolvenților acestei vetre de cultură teologică. Tocmai de aceea memoria teologică a Aradului trebuie restaurată, reconfirmată şi permanent actualizată!” a punctat decanul facultăţii, prof. univ. dr. Cristinel Ioja.

Seria de evenimente vor continua marţi, de la orele 17.00,  în Sala Ferdinand, unde conf.dr. Adrian Lemeni, de la Universitatea din Bucureşti, va susţine conferinţa „Implicaţiile sistemului tehnologic actual. Provocări semnificative pentru lumea de astăzi”.

Ultima zi a evenimentului aniversar s-a încheiat azi la Facultatea de teologie, cu un moment Alumni, de la orele 8.30, şi, de la ora 9.30, cu simpozionul „Şcoli doctorale în Teologie”, în cadrul căruia va avea loc  lansarea volumului „Studia Doctoralia”.

 

 

No Comments

Comments for Manifestări aniversare dedicate Facultății de Teologie a UAV are now closed.