Exerciţiu internaţional de intervenţie în situaţii de urgenţă Taranis 2013

Written by admin. Posted in Top News, Utile

Tagged: , , , , ,

Published on iulie 02, 2013 with No Comments

În perioada 26-30 Iunie, în Austria s-a desfăşurat un exerciţiu internaţional de intervenţie în situaţii de urgenţă Taranis 2013. Cinci ofiţeri şi unsprezece subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad alături de un medic şi un asistent de la Unitatea de Primire Urgenţe Arad s-au alăturat evenimentului.

La exerciţiu au luat parte 8 ţării şi 1.400 de persoane, din care 800 din structurile austriece, 400 din echipele internaţionale şi 200 de voluntari. În cadrul exerciţiului au fost organizate un număr de 28 de site-uri, necesitând intervenţia unor echipe cu specialităţi diferite.

„ISU Arad a deplasat în baza de operaţii şi pentru intervenţie trei echipaje: descarcerare grea, CBRN, Ambulanţă C1, formate din subofiţeri operativi şi un ofiţer, şef de echipă. Echipa României a avut un ofiţer de legătură şi un ofiţer evaluator. De asemenea, au participat în calitate de V.I.P, inspectorul şef şi şeful centrului operaţional. Toate cele trei echipaje româneşti care au participat la intervenţie au executat misiuni specifice, cercetare CBRN, descarcerare şi acordare de prim ajutor de urgenţă. Echipa României a fost apreciată de conducerea exerciţiului şi de celelalte echipe participante, atât în ceea ce priveşte profesionalismul pe timpul intervenţiilor cît şi dotarea tehnică de ultimă generaţie (intreaga tehnică provenind din derularea Programului Operaţional Regional, fiind achiziţionată în anii 2011 – 2012)”, se arată într-un comunicat de presă remis de ISUArad.

No Comments

Comments for Exerciţiu internaţional de intervenţie în situaţii de urgenţă Taranis 2013 are now closed.