Oana Pârvulescu, directorul DDAC, le-a prezentat studenților specializării Asistenţă socială din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport a UVVG, strategia de servicii sociale integrate din municipiul Arad

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on noiembrie 28, 2016 with No Comments

ok16

Studenții Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, specializarea Asistență socială, au avut parte, zilele trecute, de vizita d-nei Oana Pârvulescu, directorul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad, în cadrul cursului de dezvoltare comunitară.

La invitația d-nei lect. univ. dr. Aurora Lupaș, din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport a UVVG, directorul DDAC, Oana Pârvulescu le-a vorbit studenților despre serviciile sociale și strategia comunitară din municipiul Arad.

Oana Pârvulescu, directorul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad, a precizat: „La invitația Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prin doamna prof. Aurora Lupaș, am avut onoarea să fiu prezentă la un eveniment inedit pentru mine. Ca reprezentat al Direcției de Dezvoltare și Asistenţă Comunitară Arad, am încercat să prezint cât mai practic strategia de servicii sociale integrate pe municipiu, o strategie cu care noi, Aradul, putem să ne mândrim, ea fiind adoptată și de alte orașe. În momentul de față și Ministerul Muncii a lucrat la o strategie națională pe care noi deja am început-o de câțiva ani. Asistența socială este un domeniu foarte complex, dar foarte delicat, pentru că vorbim de oameni aflați în nevoie socială și tocmai faptul că acești oameni au probleme ne obligă să fim trup și suflet dedicați în ceea ce facem. Ca și Direcție, putem să ne mândrim cu faptul că toți colegii sunt specialişti, care de ani de zile lucrează în acest domeniu și nu au abandonat lupta cu care se confruntă cei cu probleme sociale. Din contră, am încercat să dezvoltăm serviciile sociale, servicii pentru copiii mici, tineri și pensionari, dar și pentru oameni ai străzii. În ceea ce priveşte strategia, încercăm să privim pe termen lung, astfel încât lucrurile să meargă bine pentru semenii noștri. Ne axăm pe serviciile sociale integrate, astfel încât beneficiile pasive să nu mai aibă un rol atât de important, iar serviciile sociale integrate să crească pe măsura scăderii acestor beneficii”.

Lect. univ. dr. Aurora Lupaș, din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport a UVVG, ne-a declarat: „În cadrul cursului de dezvoltare comunitară pe care îl predau, am decis ca, după transmiterea cunoștințelor teoretice către studenți, ar fi interesantă și o aplicație practică în sensul de a invita exact reprezentantul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad pentru a le prezenta studenţilor serviciile sociale și strategia comunitară din Arad. Ne-am bucurat de prezența doamnei director general Oana Pârvulescu pe care o aşteptăm și cu alte ocazii. Fiind pe domeniul de asistență socială, avem o colaborare de mai mult timp cu Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad. A fost un demers la care studenții au răspuns în număr foarte mare”.

 

No Comments

Comments for Oana Pârvulescu, directorul DDAC, le-a prezentat studenților specializării Asistenţă socială din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport a UVVG, strategia de servicii sociale integrate din municipiul Arad are now closed.