Eusebiu Pistru a prezentat prioritățile ALDE

Written by admin. Posted in Politica, Top News, Uncategorized

Tagged: , , ,

Published on februarie 02, 2018 with No Comments

Preşedintele ALDE Arad, Eusebiu Pistru, avându-l alături și pe liderul organizației municipale, Ioan Șcheau, a făcut o sinteză a priorităţile pe care această formațiune politică le are la nivel naţional, ca partener de guvernare.

Printre acestea se numără:

- Intervenţia minimă a statului în economie, prin egalitate de tratament între contribuabil şi stat;

- Menţinerea cotei unice de impozitare şi a unui nivel redus de fiscalitate;

- Susţinerea capitalului românesc, echilibrarea sistemului de ajutor de stat. Asta în condițiile în care în anul 2016 întreaga schemă a fost concepută pentru firmele cu capital străin, un lucru inacceptabil în opinia ALDE, care nu generează o dezvoltare a României;

- ALDE nu susţine eventuale creşteri de taxe şi impozite;

- Colaborarea la elaborarea unei viziuni economice sustenabile, generatoare de dezvoltare economică. În accepţiunea ALDE, ministrul Teodorovici este un partener de valoare pe acest domeniu;

- Închiderea tronsonului Timișoara – Deva până în 2020;

- Realizarea cu prioritate a autostrăzii Piteşti-Sibiu, care va putea închide tronsonul 4. Sursa de finanţare ar putea fi parteneriatul public-privat, care trebuie reglementat cât mai urgent.

- Educaţia şi sănătatea rămân priorităţi ale partidului.

Eusebiu Pistru a prezentat și câteva elemente care au stat la baza elaborării bugetului pe 2018, unul care, în opinia președintelui ALDE Arad va permite continuarea creşterii economice, ridicării nivelului de trai, respectiv, a puterii de cumpărare. Care, potrivit datelor de la INS, a crescut în 2017 cu 11%, iar pentru pensionari cu 12%. Ca o premieră, a precizat deputatul, pentru prima dată România a depăşit pragul de 200 miliarde euro ca şi PIB, în condițiile unui deficit de 2,96% și a unei datorii publice scăzute, de 37,6%.

No Comments

Comments for Eusebiu Pistru a prezentat prioritățile ALDE are now closed.