Ce așteaptă votanții lui Iohanis? Să dispară definitiv de pe scena politică Blaga, Calimente, Frunzăverde, Orban ș.a.m.d. (editorial)

Written by admin. Posted in Editorial, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 17, 2014 with No Comments

 

scris de: Florin Lucian Coita

Alegerile la care recent am participat, sau am fost martori, au oferit și tradiționala ”rafală” de bancuri. Mie, personal, mi-a plăcut cel mai mult ăla cu băbuța. Sună cam așa: ”O băbuță se prezintă conștiincioasă la vot. Își ia  buletinul de vot, ștampila, intră în cabină, dar după vreo treizeci de secunde dă perdeaua la o parte, scoate discret capul, și privește întrebător spre cei din comisia de votare. Unul dintre membrii, o întreabă ”Vă pot ajuta cu ceva? Nu știți cum să procedați, unde să puneți ștampila?” Băbuța răspunde: ”Nu maică, știu, doar că aș vrea să îmi spuneți cum se scrie corect ”Să vă f… pe toți în gură!”.

Dincolo de savoare, bancul ascunde și o morală. Românii s-au săturat de actuala clasă politică, una, clar, de tot rahatul. Una care, demult, nu îi mai  reprezintă, fiind practic o adunătură, o gașcă, unde primează interesele,  afacerile, mânăriile, cumetria. E clar, nu spun lucruri noi!

Victor Ponta a reprezentat, în ochii electoratului, tocmai această clică. Iar românii, cu cuțitul la os, au așteptat doar un motiv să o taxeze. Ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri, în turul întâi, în diaspora, la Cluj – extraordinară proclamația de acolo – au dovedit că ”fraierii” s-au trezit. Răspunsul lor a fost mobilizarea pentru a ”da lovitura”, un vot masiv pentru un candidat atipic pentru România. Serios, calm, cumpătat, care a cucerit electoratul și printr-o frază, tot atipică pentru ce înseamnă politica și politicianul român: ”Decât să fiu mârlan, mai bine pierd!”.

Dar așteptările de la Klaus Iohannis sunt enorme. Românii doresc de la el tocmai această primenire a cocinii politice. Iar după surpriza de la alegeri ar putea să ne mai facă una, marginalizarea și apoi ”ejectarea” unor mari ”sforari” sau ”sforăitori” politici, din propria ”ogradă”. Gen Blaga, Calimente, Frunzăverde sau Orban. Pare ceva de domeniul fantasticului. Dar chiar alegerea lui Klaus Iohannis pare acum, luni dimineața, la ora 9.00, ceva fantastic.

Așadar, cu speranțe, și cu sprijinul garantat al românilor, ”șo pe ei”!

No Comments

Comments for Ce așteaptă votanții lui Iohanis? Să dispară definitiv de pe scena politică Blaga, Calimente, Frunzăverde, Orban ș.a.m.d. (editorial) are now closed.