Dorel Căprar: „Adoptarea legii vaccinării este prioritară pentru România“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on februarie 09, 2018 with No Comments

În România sunt peste 20 000 de familii care, în fiecare lună, refuză să-și vaccineze copii. Consecințele acestei atitudini se pot constata și prin numărul mare al cazurilor de gripă – chiar al deceselor – survenite în această perioadă, rezultat al scepticismului și dezinteresului pentru vaccinare, deși, în toată țara, există cantități suficiente de vaccin antigripal.

„Din păcate, în fiecare săptămână aflăm că apar noi cazuri de persoane care au decedat din cauza gripei, printre acestea aflându-se și copii, care cad victime inconștienței părinților, care se opun vaccinării.

Este încă un motiv în plus pentru a accelera procesul de adoptare a legii vaccinării, aflată în procedura de dezbatere parlamentară la Camera Deputaților. Avem nevoie de un cadru legal care să impună responsabilități clare atât la nivelul autorităților publice, cât și pentru părinți, cu privire la vaccinare.

Pe de altă parte, până la adoptarea legii, Ministerului Sănătății, Direcțiilor de Sănătate Publică și personalului medical le revine sarcina de a intensifica efortul de convingere a părinților că vaccinarea copiilor este esențială pentru menținerea sănătății acestora și pentru prevenirea apariţiei unor boli grave, chiar fatale. În egală măsură, este important ca producătorii de vaccinuri, medicii de familie și ceilalți medici vaccinatori să se implice în comunicarea și explicarea efectelor și beneficiilor vaccinării“, declară președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

 

 

No Comments

Comments for Dorel Căprar: „Adoptarea legii vaccinării este prioritară pentru România“ are now closed.