Florin Remeţan: “Rectificarea bugetară, o păcăleală a Guvernului Ponta”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , , ,

Published on august 01, 2014 with No Comments

Florin Remețan, președintele PMP Arad, consideră că rectificarea bugetară pozitivă este o păcăleală și că intenţia Guvernului de a majora taxele este cât se poate de serioasă.

„Aşa-zisa rectificare bugetară pozitivă ascunde, sub cifrele manipulate profesionist de aparatul de propagandă al lui Victor Ponta, o serie de nereuşite ale Guvernului”, a declarat Florin Remețan, președintele PMP Arad. El a exemplificat prin declarația preşedintelui Consiliului Fiscal, care, zilele trecute, a arătat că în prima jumătate a anului, veniturile colectate de ANAF sunt sub programul asumat cu 2 miliarde de lei. Astfel, s-a demonstrat clar cum colectarea merge prost, în ciuda noilor taxe şi impozite introduse de guvernul Ponta. La aceste 2 miliarde se adaugă venituri nerealizate de 2,8 miliarde de lei, bani care nu au ajuns în buget din cauza slabei absorbţii a fondurilor europene. Sumele încasate în primul semestru din 2014 sunt cu 10,8% mai mici decât sumele încasate în primul semestru din 2013. Această scădere arată că performanțele guvernului Ponta în chestiunea absorbției fondurilor europene sunt doar vorbe fără acoperire. În 2013 guvernul Ponta s-a lăudat de fapt cu performanțele din vremea guvernării Boc; acum, când vine vorba să culeagă roadele propriilor eforturi, vedem că performanțele sunt dezamăgitoare. „În ciuda faptului că veniturile bugetare s-au situat sub prognoze, cheltuielile cu bunuri și servicii au crescut cu 5,7% în raport cu perioada similară a anului trecut. Avem peste 200 de milioane de euro cheltuiți în plus pe telefoane, mașini, protocol și alte lucruri. Risipa este la ea acasă în guvernarea Ponta”, a declarat Florin Remețan, președintele PMP Arad. Una dintre cele mai îngrijorătoare cifre este cea legată de reducerea cheltuielilor pentru investiții. Aceste cheltuieli au fost reduse cu 32,8% faţă de prima jumătate a anului trecut. Guvernul Ponta nu investește, nu stimulează motorul economiei, preferă să facă tot felul de cheltuieli inutile, care nu se vor regăsi în locuri de muncă și care nu vor stimula creșterea economică.

Pentru traiul de zi cu zi al oamenilor, altele sunt cifrele care contează, însă pe acestea, guvernul Ponta le ţine ascunse sau le lansează pe surse. E vorba despre modificarea Codului Fiscal, prin care se pregăteşte introducerea de noi taxe. Cea mai recentă veste despre noul Cod Fiscal arată că din 2015, românii care locuiesc la bloc vor plăti un impozit mai mare pe locuinţă. Guvernul Ponta şi-a propus să ia mai mulţi bani de la oamenii cu venituri medii şi mici şi, culmea, să-i taxeze mai puţin pe cei cu locuinţe spaţioase de peste 150 de metri pătraţi. „Intenţia Guvernului de a majora noi taxe este clară. Nu încape îndoială că ea va fi pusă în aplicare, mai ales sub presiunea de a acoperi deficitul cauzat de reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Cerem Guvernului să nu mai mascheze veştile proaste cu false ştiri pozitive. Românii trebuie să ştie înainte de alegerile prezidenţiale ce îi aşteaptă după 2015 – adică taxe mai multe şi mai mari. Solicităm, de asemenea, ca proiectul noului Cod Fiscal să fie publicat şi să devină accesibil pentru a fi consultat de orice cetăţean, nu doar discutat în întâlniri de culise”, a declarat Florin Remețan, președintele PMP Arad.

 

No Comments

Comments for Florin Remeţan: “Rectificarea bugetară, o păcăleală a Guvernului Ponta” are now closed.