Domnule Mihai Viorel Fifor, cineva spunea cândva „Că dacă nu îți închei socotelile cu trecutul, acesta te va ajunge întotdeauna din urmă” (editorial)

Written by admin. Posted in Editorial

Tagged: , , ,

Published on februarie 21, 2016 with No Comments

eu

scris de: Dan Coita

Da, zicea foarte bine domnule senator de Dolj (așa zis de Arad) de ce fugiți de trecut? Sunteți parlamentar de Dolj, aveați datoria morală, pentru acei cetățeni care v-au votat să faceți ceva pentru ei. Dar nu cred că ați făcut nimic. Se poate dovedi. Stați că am uitat că nu de mult sunteți al doilea om în PSD la nivel național, normal că nu puteați fi primul că ăla e Dragnea, care văd că dintr-o dată a prins dragoste de domnia voastră. Trebuie să am grijă ce scriu și ce vorbesc că s-ar putea să-mi bage drăguțul de Dragnea pumnul în gură, că doar asta vrea, prin minunata sa lege a defăimării.

Dar hai să revenim la ale noastre. Domnule așa zis senator de Arad, degeaba încercați ca un atlet desăvârșit să fugiți, că nu o să puteți fugi la nesfârșit. Din păcate sunteți unul dintre acei oameni care fug de trecut, dar să știți că e doar o chestiune de timp până când o să vă dați seama că puteți fugi, dar nu vă puteți ascunde.

Mă mir de domnia voastră care aveți un CV bogat la capitolul studii, dar lecția asta cred că trebuia învățată încă din fragedă pruncie. Nu încerca să fugi de propriul trecut! Nu ai nicio șansă! Să știți că noi oameni avem capacitatea de a ne gândi la non-prezent, spre deosebire de animale, care nu cred că își aduc aminte ce au făcut săptămâna trecută sau ce vor să facă săptămâna viitoare. Dar noi oamenii ne aducem aminte tot felul de lucruri și putem să ne facem chiar planuri de viitor.

Credeți domnule așa zis senator de Arad, că dacă vă aciuiți pe aici, în acest oraș de pe Mureș, un oraș cu o cultură și o mentalitate europeană, total diferită de mentalitatea dâmbovițeană, o să scăpați de cei ce v-au mandatat ca parlamentar? Eu nu cred! Vă vor apostrofa întotdeauna că nu ați făcut nimic pentru Dolj, pentru Craiova, nu vă vor uita,în plus vă vor acuza și de trădare. Credeți că arădenii sunt curioși de aburelile domniei voastre cu intervenții pe la miniștrii pentru pasaje, resuscitare culturală, plasarea pe orbite culturale a Aradului, etc.? Eu nu cred! Credeți că dacă ați putut prosti populația din Dolj să vă aleagă parlamentar, îi puteți prosti și pe cei din Arad? Eu nu cred!

Acestea sunt niște constatări foarte triste pentru domnia voastră, domnule Fifor, așa zis senator de Arad, dar sunt foarte reale. Încercați să vă rezolvați trecutul politic, iar atunci când veți reuși să-l așezați frumos pe compartimente, curat si constientizat… vă puteți bucura in voie de prezent. Întoarceți-vă liniștit acolo la Craiova, rezolvați-vă trecutul politic, recâștigați-vă respectul oltenilor și lăsați arădenii să-și rezolve problemele culturale, sociale, să trăiască în armonie cu minoritățile naționale de care domnia voastră nu cred că a auzit.

Nu uitați domnule Fifor, Aradul aparține arădenilor! așa cum Craiova aparține oltenilor, Timișoara bănățenilor, Iașul moldovenilor iar Clujul ardelenilor.

No Comments

Comments for Domnule Mihai Viorel Fifor, cineva spunea cândva „Că dacă nu îți închei socotelile cu trecutul, acesta te va ajunge întotdeauna din urmă” (editorial) are now closed.