Doar egal la debut

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iulie 18, 2021 with No Comments

UTA a debutat în noul sezon într-o atmosferă deosebită, creată de cei aproape 6.000 de fani alb-roșii, prezenți în tribunele arenei „Francisc Neuman”, la atât de așteptata reîntâlnire cu favoriții din teren.

Meciul cu Farul a început cu un forcing al gazdelor, după doar 12 secunde Miculescu zguduind transversala  cu un trasor trimis de la marginea careului. Același Miculescu și-a încercat șansa după aproximativ un sferrt de oră, dar a trimis peste, din afara careului.

Apoi, din păcate, meciul a pierdut din ritm, totul rezumându-se la o luptă dusă la centrul terenului, presărată cu numeroase greșeli de ambele părți. Nu am putut consemna decât tentative de atac, prin câteva pătrunderi spre careuri, fără să pericol efectiv la buturile lui Tordai, respectiv Iacob.

Arbitrul Marcel Bârsan a reușit să o „ciupească” și el pe UTA la aproape toate fazele de 50%, în care Farul a cam primit tot, iar UTA aproape nimic. Asta în condițiile în care UTA a jucat un fotbal destul de curajos în prima repriză, lipsindu-i însă inspirația în ultima treime.

Actul secund a debutat sub aceleași auspicii, evenimentele începând să se precipite doar din min. 70, atunci când Dussaut a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat de pe teren. UTA jucând cu om în plus finalul de meci, avantaj care s-a dublat în min. 77, când jucătorul oaspeților, Dănuleasa a intrat imprudent la Roger, dar tot el s-a accidentat și a trebuit să fie dus cu ambulanța la spital. Spre stupefacția tribunelor, centralul i-a arătat cartonașul galben jucătorului arădean și el „șifonat” bine după contact. Din acest moment, oaspeții au încercat să mențină tabela neschimbată, printr-o apărare atentă, pe care din păcate arădenii nu au reușit să o desfacă.

A șutat Bustea, în min. 89, dar Tordai a prins. De la margine s-au arătat doar șapte minute de prelungire, puține față de momentele de întrerupere, un nou mic cadou cu dedicație din partea arbitrului Marcel Bârsan pentru constănțeni. În al patrulea minut de prelungiri, Miculescu a intrat în careu, dar șutul său a fost parat de același goal-keeper al Farului. Oaspeții au replicat, Pitu a driblat frumos pe partea dreaptă a atacului oaspeților, a intrat în careu, dar a șutat aiurea. Pe final, Bârsan a arbitrat cu aceeași tentă, fragmentând meciul și oferind câteva mingi trupei lui Hagi. La  ultima fază a meciului, Batha a pătruns în careu, a șutat de la aproximativ 14 metri, dar mingea a trecut pe lângă buturile lui Tordai, egalitatea menținându-se pâna la fluierul final, 0-0.

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Medjomorec, Shliakov (84 Bustea) – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink (90+1 Negoescu), Miculescu – Hora (60 Dangubic).

Farul: Tordai – Dussaut, Larie, Mladen, De Nooijer – Mălăele (16 Grosu, 56 Dobrosavlevici)), Pires, Grameni (56 Purece) – Chițu (73 Dănuleasa), Ad. Petre (56 Betancor), Pitu.

Au arbitrat: M. Bârsan (București) – la centru, S. Gheorghe (Suceava) și A. Constantinescu (București) – asistenți. Obs. LPF: R. Gabor (Hunedoara) și Z. Szekely (Baia Mare).

Foto: uta-arad

No Comments

Comments for Doar egal la debut are now closed.