Discuție la Primărie pe tema Pieței Catedralei

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 10, 2017 with No Comments

apoza

Viceprimarul municipiului Arad, domnul Călin Bibarț a discutat astăzi cu reprezentanții producătorilor care desfac mărfuri agro-alimentare în Piața Catedralei, urmare a îngrijorărilor exprimate de aceștia în ultimele zile ca reacție la informații distorsionate publicate pe un site local de știri privind desființarea pieței.

Reprezentanții producătorilor au fost invitați astăzi la Primărie pentru a discuta cu domnul viceprimar Călin Bibaț și doamna consilier municipal Geanina Pistru.  Reprezentanții Municipalității au explicat că în prezent municipalitatea analizează mai multe posibilități alternative de amplasare a Monumentului Marii Uniri, dar au subliniat că informațiile din ultimele zile privind desființarea pieței agro-alimentare din această zonă a orașului sunt prezentate cu rea-credință iar zvonul cu privire la construirea unui supermarket în Piața Catedralei este mincinos.

« Faptul că cineva încearcă intenționat să distorsioneze intențiile municipalității nu aduce beneficii nici oamenilor din piață și nici arădenilor. În primul rând trebuie știut că regulamentele de urbanism sunt clare și exclud supermarketurile din zona istorică a Pieței Catedralei. În al doilea rând, planurile urbanistice de punere în valoare a zonei istorice care cuprinde și Piața Catedralei datează de mai mulți ani (2010, 2012, 2014), nu sunt nici noutăți și nici secrete, au fost dezbătute cu transparență, adoptate cu unamimitate de Consiliul Local Municipal și aduse la cunoștiința arădenilor în numeroase ocazii de reprezentanții municipalității și de massmedia. Toate aceste planuri de urbanism prevăd reamenjarea ca piață publică deschisă și, evident este necesară reamplasarea pieței agro-alimentare în apropiere. Am ținut să discutăm cu oamenii, i-am ascultat cu toată atenția, este de înțeles că s-au îngrijorat când li s-au servit asemenea dezinformări și este regretabil că prin asemenea zvonuri să riscăm se provoace în Arad o opoziție împotriva monumentului Marii Uniri! Le-am explicat celor din piață foarte clar că nu se desființează piața agro-alimentară din această parte a orașului și i-am asigurat că la momentul când se va demara un proiect de reamenajare a Pieței Catedralei va fi identificată o locație adecvată în apropiere pentru piața agroalimentară. » a declarat domnul viceprimar Călin Bibarț la încheierea întâlnirii.

Reamintim faptul că având în vedere situația creată prin întârzierea cu 7 ani a livrării la Arad a lucrării de artă Monumentul Marii Unirii și timpul scurt rămas până la aniversarea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 precum și argumentele exprimate de cetățeni și specialiști în defavoarea amplasamentului propus inițial de autorul lucrării pe lacul din Parcul Pădurice, municipalitatea analizează alte variante de amplasare a monumentului.

No Comments

Comments for Discuție la Primărie pe tema Pieței Catedralei are now closed.