Activităţi de voluntariat ale deţinuţilor din Penetenciarul Arad

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on septembrie 27, 2013 with No Comments

În data de 28.09.2013, în baza Contractului de colaborare încheiat între Penitenciarul Arad şi Asociaţia Efect Verde Arad, un număr de 20 persoane private de libertate, care şi-au exprimat acordul pentru a desfăşura activităţi de voluntariat, alături de personalul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Arad vor participa la proiectul „Let’s do it, Romania!”.

Ne dorim ca această acţiune să se înscrie în demersul nostru de creare a oportunităţilor pentru persoanele aflate pentru o perioadă în custodia noastră, de a se raporta util comunităţii căreia aparţin.

De asemenea, ne aşteptăm ca acţiunea să aducă beneficii în plan afectiv astfel încât să dezvolte la membri comunităţii sentimentul de întrajutorare, solidaritate, iar pentru  persoanele private de libertate, posibilitatea de a-şi descoperi latura umană, în relaţionarea interpersonală dezvoltată dincolo de gratiile închisorii.

Dincolo de suportul strict instrumental, acţiunea vizează participarea şi implicarea persoanelor private de libertate în activităţi utile, comunitare, de sensibilizare şi provocare  morală, prin întărirea unei atitudini pozitive în ceea ce priveşte oferirea de ajutor dezinteresat.

Sensibilizarea comunităţii locale este utilă schimbării imaginii penitenciarului din instituţie centrată pe custodie, în instituţie ce vizează educarea persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate.

Şantierul ales pe care se va desfăşura acţiunea este, în conformitate cu Harta deşeurilor, DJ 709 C (Arad – Şiria), KM 2-4, ieşirea din Arad, drumul judeţean Şiria, după barieră.

 

No Comments

Comments for Activităţi de voluntariat ale deţinuţilor din Penetenciarul Arad are now closed.