Despre demnitatea ființei umane, împreună cu pr. dr. Alexandru Cotoraci. Lansare de carte

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: ,

Published on septembrie 15, 2022 with No Comments

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează luni, 19 septembrie 2022, în Grădina de Lectură, începând cu ora 16:00, lansarea volumului semnat de pr. dr. Alexandru Cotoraci, „Preocupările Sfinților Părinți din secolele I-IV pentru înălțarea omului și recunoașterea demnității umane”.

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, masterat în Teologie al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Alexandru Cotoraci a obținut titlul de Doctor în Teologie, specializarea „Patrologie și literatură post-patristică”, sub îndrumarea preot conf. univ. dr. Constantin Băjău, Școala Doctorală de Teologie Ortodoxă „Sfântul Nicodim” a Universității din Craiova. Și-a început misiunea preoțească la Șeitin (jud. Arad), activând ulterior în cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, unde a înființat 5 parohii pentru românii din Spania, în Tomelloso, Alcazar de San Juan, Ciudad Real, Villarrobledo și Cordoba. A slujit în cadrul Episcopiei „Dacia Felix”, pentru românii din Serbia, ca protopop de Kovin și administrator al Parohiilor Pancevo și Omolița. S-a reîntors în Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului, slujind la Parohia Pecica, iar din anul 2017, slujește la Parohia Ortodoxă Română din orașul Nădlac.

Volumul, apărut la Editura Mitropoliei Olteniei din Craiova în anul 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului † Dr. Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, reprezintă o sinteză prin care se readuce în faţa contemporanilor, preocuparea Sfinţilor Părinţi ai Bisericii, trăitori în primele patru veacuri creştine, care, în conformitate cu scrierile Sfintelor Scripturi, au oferit comentarii, explicaţii, lămuriri cu privire la trăirea morală, creştinească a vieţii omului, cu exemple concrete relativ la înălţarea şi demnitatea umană.

Universul ştiinţific şi teologic reflectat în lucrarea „Preocupările Sfinților Părinți din secolele I-IV pentru înălțarea omului și recunoașterea demnității umane” va fi prezentat de pr. dr. Tudor Budeanu, Parohia Macea, şi dr. Gabriela Adina Marco, Complexul Muzeal Arad, moderator: prof. Ioana Nistor.

Cu acest prilej, alături de expoziția de artă iconografică intitulată „Icoana. Sufletul credinței”, semnată de artistul plastic nădlăcan Felicia Baltă, momente lirico-religioase vor fi interpretate de Corala „Trifon Lugojan” a Bisericii Ortodoxe Române din Nădlac, dirijor înv. Delia Eleonora Borlea.

No Comments

Comments for Despre demnitatea ființei umane, împreună cu pr. dr. Alexandru Cotoraci. Lansare de carte are now closed.