Debut literar: Mircea Neron, „Mlădița, suflet frumos”

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: ,

Published on mai 23, 2022 with No Comments

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad va fi gazda unei noi lansări de carte, miercuri, 25 mai 2022, începând cu ora 14:00, în Grădina de Lectură. Arădenii sunt invitați la lansarea volumului semnat de Mircea Neron, „Mlădița, suflet frumos”.

Iubirea este, cu siguranță, cel mai frumos sentiment. Dacă unii dintre noi o înfățișează prin muzică, artă, pictură, sculptură, alții preferă să o exprime prin cuvinte, în poezii, ode, balade, dar și prin narațiuni, eseuri, romane de dragoste…, cartea devenind astfel o sursă neprețuită de gânduri interesante și profunde, de sentimente frumos exprimate și redate.

Arădeanul Mircea Neron își face debutul în lumea literară printr-o carte de suflet, a cărei intrigă include o frumoasă poveste de dragoste între un milițian și colega sa, Mlădița, evocată romantic și melancolic, prin pura semnificație a titlului. Acțiunea este plasată în atmosfera distinctă și distinctivă a orașului de pe Mureș, în frumoasa perioadă a anilor ’70-’80.

După cum afirmă autorul, motivul pentru care acest roman a prins viață în anul 2022, apărut la Editura Concordia, Arad, se datorează „acumulării unor experiență de viață care au marcat, în mod profund, viața și activitatea sa, lăsând în urma lor, adevărate brazde întipărite în suflet”.

Romanul de debut ce înfățișează dăruirea și forța invincibilă a iubirii va fi revelat și relevat publicului cititor prin prezentarea realizată de prof. univ. dr. Anton Ilica și scriitoarea Florica R. Cândea, evenimentul cultural fiind moderat de Ioana Nistor.

No Comments

Comments for Debut literar: Mircea Neron, „Mlădița, suflet frumos” are now closed.