Depistat la pescuit, cu unelte interzise

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on februarie 16, 2017 with No Comments

braconaj

Marți 14 februarie, a.c., în jurul orei 14.30, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, prin SNUAU 112, a fost solicitată intervenția unui echipaj în zona podului feroviar din cartierul Micălaca, municipiul Arad.

Persoana care a făcut apelul a reclamat faptul că, o persoană de sex masculin pecuiește pe râul Mureș sub podul feroviar prin metoda greblare.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi și au depistat în zona menționată o persoană, care pescuia cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate, prin metoda greblare folosind un băț de pescuit prevăzut cu mulinetă, cârlig tip triplă și un plumb. Asupra sa a fost găsită și o cantitate de pește, cu urme de agățare de diferite părți ale corpului.

Jandarmii au stabilit identitatea persoanei, aceasta fiind bărbat cu vârsta de 63 de ani, din municipiul Arad.

Având în vedere că ,, pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponareconstituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Uneltele găsite, au fost ridicate în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

No Comments

Comments for Depistat la pescuit, cu unelte interzise are now closed.