„Culori și zambete” proiect propus de Poliţia Locală a ocupat locul trei într-un concurs organizat la nivel național

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 12, 2013 with No Comments

Politia Locală Arad în parteneriat cu alte cinci organizații din municipiu  a iniţiat un proiect-pilot care va fi premiat cu suma de 7500 de lei, într-un concurs organizat la nivel național în cadrul proiectului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active. Competiția „Împreună pentru un teritoriu de coresponsabilitate” a urmărit susținerea unor demersuri inovatoare social, la nivelul a opt orașe în care s-au dezvoltat grupuri locale de acțiune și s-a aplicat metodologia participativă de construire a unor inițiative inovatoare care să răspundă la problemele comunității. Fondul de premiere provine din fonduri europene și fonduri ale asociației CRIES – Centrul de resurse pentru inițiative etice și solidare.

Proiectul „Culori și zâmbete” propus de Politia Locală Arad vizează înfrumusetarea ambientului din cartiere prin desenarea și colorarea zidurilor care înconjoară o parte din platformele de colectare a deșeurilor prin tehnica picturii de ambiental stradal.  Acesta a fost jurizat de  o echipă de evaluatori independenți, alături de alte 10 proiecte înscrise în competiţie de Grupurile locale de acțiune din Timișoara, Oradea, Cluj Napoca, Sibiu și București, condițiile de eligibilitate fiind bine determinate.

„Culori și zambete” a ocupat locul trei în urma jurizarii, dupa alte două proiecte ale municipiuluiSibiu. Beneficiarii direcți vor fi copiii talentați din oraș, care își pun în valoare creativitatea dar și cei dezavantajați social care vor lucra împreună cu aceștia. Cetățenii municipiului sunt beneficiarii indirecți, iar rezultatele concrete vor fi cunoscute de locuitori, fiind evident vizibile, prin aducerea culorilor și a zâmbetelor de copii în imediata lor apropiere. Desenele vor reprezenta mesaje care vizează protecția mediului înconjurător și importanța calității aerului, și vor fi concepute de un specialist în domeniu care va fi permanent alături de copii. Activităţile se vor desfășura sub supravegherea studenţilor de la Universitatea „Aurel Vlaicu” – profilul asistenţă socială, iar selectarea copiilor din categoriile dezavantajate social se va face de către Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară. Copiii alături de care vor lucra acestia sunt elevi ai Scolii Gimnaziale „Aron Cotrus” și ai Colegiului National „Elena Ghiba Birta”, fiind implicate și persoane voluntare prin fundatia Pro Prietenia.

„Noi speram să avem alături în acest demers marea majoritate a locuitorilor municipiului. Vrem să atragem atenţia asupra importanţei protejării mediului, dar și să înfrumuseţăm totodată nişte spaţii gri, destinate colectării deşeurilor menajere. Poate aşa vom responsabiliza mai mult  cetăţenii cu privire la curăţenia care trebuie păstrată în oraş – în parcuri, în cartiere, între blocuri. Am avut oportunitatea de a ne înscrie în aceasta competiţie, și ne bucură faptul că iniţiativa noastră locală a fost apreciată. Practic noi vom coordona activităţile din proiect”, a declarat Viorica Graur, director executiv al Poliţiei Locale Arad.

No Comments

Comments for „Culori și zambete” proiect propus de Poliţia Locală a ocupat locul trei într-un concurs organizat la nivel național are now closed.