Conducerea Spitalului Județean, despre noul spital pentru copii anunțat de Consiliul Județean: „Este important, era necesar!”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on octombrie 17, 2017 with No Comments

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, anunța ieri că se alocă primii bani pentru documentația tehnică de construire a unui nou spital în Arad, care va cuprinde secțiile de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Infantilă și Pediatrie. Acesta se va construi în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Arad, valoarea estimată a investiţiei fiind de 40,2 milioane de euro.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad consideră că proiectul este necesar și că gruparea tuturor secțiilor de pediatrie și maternitate într-un corp de clădire reprezintă o soluție cu un impact pozitiv pe viitor.

Ne bucurăm că proiectul construirii unei clădiri destinate secțiilor pentru copii prinde contur. Primele discuții despre acest proiect au avut loc la începutul acestui an, la Consiliul Județean Arad, la inițiativa președintelui Iustin Cionca. Mă bucur că într-un timp atât de scurt a găsit pârghiile necesare pentru alocarea primilor bani și a obținut includerea Spitalului pe lista-sinteză a Companiei Naționale de Investiții. Construirea unei asemenea clădiri înseamnă rezolvarea uneia dintre cele mai mari problemele ale spitalului nostru. Consiliul Județean, care investește în dotarea cu aparatură performantă, a înțeles nevoile noastre și s-a implicat total în modernizarea spitalului, ceea ce, până la urmă, înseamnă salvarea de vieți sau mai puțină suferință”, a declarat ec. Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Dr. Mircea Onel, directorul medical interimar al SCJU Arad a precizat, la rândul său, că ”parteneriatul cu președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, are ca rezultat acest proiect important, pe lângă altele deja lansate sau care urmează să pornească în perioada următoare. Un asemenea spital este necesar în Arad. În momentul în care toate secțiile de copii vor fi în același corp de clădire, mămicile și copiii nu vor mai trebui să se deplaseze dintr-o parte în alta pentru diferite proceduri medicale.”

No Comments

Comments for Conducerea Spitalului Județean, despre noul spital pentru copii anunțat de Consiliul Județean: „Este important, era necesar!” are now closed.