Claudia Boghicevici: Demiterea secretarului de stat Fedorca este doar praf în ochi atâta vreme cât miniștrii incompatibili rămân în Guvern

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on martie 11, 2013 with No Comments

Deputatul PDL Claudia Boghicevici trage un semnal de alarmă cu privire la politica duplicitară a actualui guvern USL în legătură cu situațiile de incompatibilitate ale unor membri ai Executivului. Deputatul PDL consideră că această inconsecvență reprezintă unul din motivele principale ale eșecului actualului guvern USL în avansarea dosarului Schengen.

”Demiterea secretarului de stat Fedorca ca urmare a anchetei ANI este doar praf în ochi atâta vreme cât premierul Ponta nu tratează unitar aceste cazuri grave de incompatibilitate. Premierul dă impresia că oferă firimituri Bruxelles-ului și cancelariilor europene, în timp ce ”peștii mari” rămân bine mersi în Guvern. Eșecul guvernului USL în problema Schengen are la bază chiar acest dublu limbaj folosit în relația cu partenerii europeni. Criteriile tehnice de aderare sunt îndeplinite încă din vremea guvernului PDL din 2011. Guvernul USL nu a venit însă cu nimic în plus pe zona respectării criteriilor politice, mai mult chiar a stricat tot ce se construise în acest sens în guvernările PDL. Faptul că de aproape un an de zile tot mai multe voci din Europa strigă că România principiile statului de drept nu sunt integral respectate ar trebui să oblige acest guvern socialist să își sacrifice corupții și incompatibilii. Ori premierul Ponta operează cu duble standarde și încearcă doar să adoarmă vigilența liderilor europeni prin tot felul de mici perdele de fum , așa cum este demiterea secretarului de stat Fedorca”, a comentat Claudia Boghicevici.

Deputatul PDL îi solicită în acest sens premierului Ponta să țină cont de recomandările organismelor europene pentru a da o șansă românilor să redevină cetățeni cu drepturi depline ai Uniunii Europene.

”Ca deputat PDL cer guvernului USL să pună în aplicare neîntârziat toate recomandările raportului privind Mecanismul de  Cooperare și Verificare al Comisiei Europene. Miniștrii trimiși în judecată din actualul guvern trebuie îndepărtați, iar numiri precum cea a doamnei Jugănaru la Ministerul Mediului trebuie evitate. Guvernul USL are încă șansa unui moment zero în relația cu Bruxelles numai dacă își abandonează penalii și pune mai presus de toate interesele României. Compromiterea aderării la Schengen face din România un stat de mâna a doua în Uniunea Europeană, iar USL este singurul vinovat dacă românii rămân cetățeni fără drepturi depline în Europa”, a conchis Claudia Boghicevici.

 

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: Demiterea secretarului de stat Fedorca este doar praf în ochi atâta vreme cât miniștrii incompatibili rămân în Guvern are now closed.