Casa Româno-chineză, filiala Arad, sărbătoreşte Anul Nou

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 10, 2017 with No Comments

afis spectacol china.indd

Beijing Dance Academy, la Arad,

Cu ocazia intrării în Noul An Chinezesc, Anul Cocoşului de Foc, arădenii sunt invitaţi la un eveniment cu totul special, un spectacol oferit de către Beijing Dance Academy, una dintre cele mai mari şi prestigioase şcoli de dans din lume. Spectacolul va avea loc la Arad în data de 24 ianuarie 2017, ora 19, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad .

Invitaţia este făcută de către Ambasada Republicii Populare Chineze în România şi de doamna prof. dr. Lizica Mihuţ, preşedinta Casei Româno-Chineze Filiala Arad. Artiştii chinezi vor susţine doar trei spectacole în ţara noastră: la Bucureşti, Sibiu şi Arad, iar organizatorii promit că arădenii vor avea parte de momente de neuitat.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

***

Academia de Dans din Beijing, singura instituţie de învăţământ superior de dans din China, a fost fondată la data de 6 septembrie 1954 şi este, actualmente, una dintre cele mai mari şi prestigioase şcoli de dans din lume. Aceasta include Departamentul de dans clasic chinezesc, Departamentul de dansuri etnice şi populare chinezeşti, Departamentul de Balet, Departamentul de Coregrafie, Educaţie şi Centrul de Cercetare pentru Dans modern, Departamentul de Studii de Dans, Departamentul de dansuri de societate, Departamentul de teatru muzical, Departamentul de artă şi comunicare, Departamentul de artă şi design şi altele. Toate acestea acoperă cinci specializări şi 18 domenii academice, inclusiv spectacol de dans, coregrafie, istoria şi teoria dansului, design de artă pentru teatru, film şi televiziune şi administraţie publică. Academia are 600 de cadre didactice full-time care lucrează cu peste 3.500 de studenţi şi aproape 2.000 de elevi. Motto-ul şcolii este „Morală şi armonie, natura şi omul, cultură şi dans, virtute şi artă”.

No Comments

Comments for Casa Româno-chineză, filiala Arad, sărbătoreşte Anul Nou are now closed.