Bugetul municipiului Arad pe 2016 a fost aprobat. Cu 16 voturi pentru, cinci abțineri și două voturi împotrivă

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on ianuarie 27, 2016 with No Comments

buget2

Astăzi, aleșii locali au fost chemați să voteze bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2016. Acesta a fost aprobat cu 16 voturi „pentru”, cinci consilieri din opoziție s-au abținut iar Lupaș și Ciupe au votat „împotrivă”. Bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pentru acest an este de 441.235.000 lei la venituri și 563.987.000 lei la cheltuieli.

Profitând că în sala Ferdinand unde a avut loc ședința au fost prezenți nu numai șefii din unitățile subordonate Primăriei ci și directorii de școli și grădinițe în frunte cu inspectorul general Claudius Mladin, primarul Falcă a făcut o prezentare de circa jumătate de oră referitoare la investiţiile din acest an, finanţate din bugetul local. Majoritatea banilor pentru investiții din acest au fost dirijați către două axe principale; cultură și educație.

Consilierii locali au propus nu mai puțin de 34 de amendamente la buget, marea majoritate fiind votate în unanimitate.

Consilierul PSD, Marin Lupaș, din cele 20 de amendamente pe care a vrut să le supună votului colegilor, s-a rezumat doar la unul. Acesta a cerut reducerea prețului la gigacalorie de la 277 lei la 260 lei. Amendamentul a fost respins în momentul în care a fost supus la vot.

Nu la fel putem spune că a făcut și consilierul ALDE, Ionel Ciupe care a dat citire și a cerut spre aprobare „doar” 14 amendamente. Aproape jumătate din ele se aflau deja bugetate, prilej pentru Falcă de a scoate încă o dată în evidență incompetența aleșilor din opoziție, moment care a stârnit hohote de râs din partea celor prezenți în sală.

Edilul șef Falcă a subliniat faptul că se va continua proiectul de reabilitare a faţadei principale şi a sălii de concerte ale Palatului Cultural, va fi reabilitată termic clădirea Teatrului Clasic „Ioan Slavici” și va fi organizat un concurs de idei privind reconversia Cetăţii Aradului. Anul acesta majoritatea unităților de învățământ vor fi reabilitate termic și vor fi finanțate studii de fezabilitate pentru încă 300 de blocuri ce urmează a fi reabilitate termic. Vor fi și alte investiții pe care vi le vom prezenta într-un material viitor.

La capătul ședinței ordinare în care principalul punct pe ordinea de zi a fost bugetul pe 2016, consilierul PNL, Gianina Pistru a ținut să le mulțumească colegilor (nu numai votacilor) ci și celor din opoziție pentru buna colaborare în cei patru ani de mandat, având în vedere că acesta se apropie de sfârșit, cu siguranță mulți dintre consilieri nu se vor mai întoarce pe locurile lor din „Sala Ferdinand”.

No Comments

Comments for Bugetul municipiului Arad pe 2016 a fost aprobat. Cu 16 voturi pentru, cinci abțineri și două voturi împotrivă are now closed.