Războiul a început! Gheorghe Ghilinţă: “Bugetul anului 2014 este unul arogant,dispretuitor, dezechilibrat si clientelar”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , ,

Published on februarie 10, 2014 with No Comments

Consilierul PC Ghilinta Gheorghe isi exprima totala dezaprobare privind continutul Bugetului 2014 catalogindu l ca fiind unul arogant, dispretuitor, dezechilibrat si clientelar, argumentind in cele ce urmeaza cu cifre si actiuni propuse de administratia Falca.

Combatindu-l, in limita posibilitatilor( consilierii USL nebeneficiind de ajutorul de specialitate, aparatului Primariei asa cum prevede  Legea 215/2001), prin propuneri de amendamente, am incercat o oarecare echilibrare a bugetului prin realocarea unor sume de bani astfel incit o parte importanta sa mearga in investitii care sa creeze un anumit confort cetateanului, cel care de fapt este platitor de taxe si impozite.

Spre exemplu se aloca sume enorme de bani, pentru intretineri gradini publice, instalatii de irigat pe malul Muresului cca. 4 mil euro, fintini arteziene, paza parc Padurice, sustinerea unui ziar al Primarului > Curierul Municipal<, iluminat festiv, stropit cu apa, deszapezire??, zile festive, actiuni nenominalizate cca. 2 mil euro, bani la dispozitia Primarului cca. 6 mil euro si lista poate continua pentru ca aberatiile primarului Falca sunt multe.

La polul opus , adica bani insuficienti pentru dezvoltarea orasului si crearea unui minim de confort cetateanului, alocarea este una de subzistenta astfel, reparatii scoli 1.300.000 euro pentru cele 178 de cladiri din evidenta primariei in care isi desfasoara activitatea scoli si gradinite, adica 7500 euro pentru fiecare cladire pentru anul scolar 2014-2015 in timp ce pe o banca pe str. Metianu s au alocat 8500 euro, reparatii si intretineri strazi 5.5 mil euro total insuficient pentru necesarul orasului, subventionarea gigacaloriei pentru populatie 17.42 lei, burse pentru elevii cu probleme sociale se acorda doar pentru o parte din elevi, anvelopare de blocuri si lista, de asemenea poate continua cu nestiinta primarului Falca.

Acesta este in citeva cuvinte un buget intocmit de un ageamiu arogant si dispretuitor care este primarul Falca.

In sprijinul argumentatiei mele ca bugetul 2014 este dezechilibrat si clientelar asemeni celui din 2013,vedem ca acum se propune spre aprobare, un excedent bugetar de peste 125 mil lei adica o treime din total buget. Incredibil cum acest om isi bate joc de populatia care l a votat nefiind capabil sa cheltuiasca banii pe care i a luat cetatenilor.

Concluzionind as spune ca banii sunt suficienti in bugetul Municipiului Arad pentru o dezvoltare sustenabila a orasului insa sunt alocati clientelar, de o administratie obosita, parca plictisita, si de aceea asteptam ca cetatenii sa fie fermi si sa sanctioneze prompt astfel de derapaje periculoase ale actualei administratii, a conchis Ghilinta Gheorghe.

No Comments

Comments for Războiul a început! Gheorghe Ghilinţă: “Bugetul anului 2014 este unul arogant,dispretuitor, dezechilibrat si clientelar” are now closed.