Beneficiari ai sistemul de ocrotire socială au primit locuință

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on martie 01, 2017 with No Comments

17035894_1396352803737904_876746890_o

Un num[r de 50 de locuințe sociale, repartizate în baza hotărârii Consiliului Local Municipal, au fost predate beneficiarilor în această dimineață în complexul construit de Primărie pe strada Tarafului din Sânicolaul Mic.

Beneficiarii, majoritatea tineri proveniți din sistemul de ocrotire socială, au primit cheile apartamentelor de la Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă. Alături de primar au participat la predarea locuințelor viceprimarul Călin Bibarț, Bogdan Boca din partea Consiliului Local Municipal și directorul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară ,  Oana Pârvulescu.

Apartamentele cu o cameră, bucătărie și baie, sunt situate într-un bloc reabilitat de municipalitate în anul 2016. Investiția pentru reabilitare a fost în valoare totală de 1,32 milioane lei, finanțată din bugetul local.

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat:

“În această zonă municipalitatea a realizat investiții mari în sprijinul persoanelor cu situație socială dificilă. Locuințele predate astăzi sunt apartamente mici, dar pentru beneficiari este un sprijin important și o mare bucurie.”

“Pentru 38 de tineri care provin din sistemul de ocrotire este începutul unei noi etape în viață. Accesul la o locuință a fost visul cel mai de preț pentru ei, ne bucurăm că municipalitatea îi ajută astfel să-și croiască mai ușor drumul în viață.” a spus directorul Direcției de Asistență Comunitară,  Oana Pârvulescu.

Pe lângă beneficiarii care au primit astăzi cheile apartamentelor la blocul din Complexul Social de pe strada Tarafului, Consiliul Local a mai aprobat în luna februarie repartizarea a încă 33 de locuințe sociale în alte locații din oraș. Prin atribuirea celor 83 de locuințe, municipalitatea a reușit să soluționeze cererile tuturor solicitanților care au depus cereri în termenul stabilit de Consiliul Local pentru anul 2016 și au îndeplinit condițiile legale. Solicitările înregistrate ulterior vor fi avute în vedere în lista de priorități pentru anul 2017. Municipalitatea va repartiza anual locuințe sociale, în limita spațiilor disponibile, luând în calcul cererile depuse de solicitanți în anul anterior.

No Comments

Comments for Beneficiari ai sistemul de ocrotire socială au primit locuință are now closed.