Aradul, prezenţă de excepţie la Praga

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: , , , , , ,

Published on decembrie 15, 2014 with No Comments

O importantă delegaţie a Aradului a fost prezentă la Praga, la Serata de Crăciun a românilor şi moldovenilor din Republica Cehă. În cadrul seratei, o impresie deosebită a lăsat Ansamblul arădean „Sânzienele”, al cărui repertoriu de colinizi şi cântece tradiţionale a entuziasmat asistenţa, în frunte cu ambasadorii României şi Moldovei, Excelenţele lor Daniela Gîtman şi Ştefan Gorda. Spectacolul a durat peste o oră, iar colinzile interpretate de membrii ansamblului, conduşi de profesoara Marioara Miclea, au cuprins toate zonele judeţului nostru.

Reacţia oaspeţilor Ambasadei României la Praga confirmă faptul că Aradul poate concura cu real succes la titlul de „Capitală Culturală Europeană 2021”, potpuriul de colinzi şi cântece tradiţionale reprezentând cu mândrie spiritul românesc. Aradul a fost reprezentat de Daniela Andreica şi Ramona Creţu –Centrul Municipal de Cultură şi de Andrei Ando, preşedintele executiv al Asociaţiei „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021”.

***

Evenimentul a fost organizat de misiunile diplomatice ale României şi Republicii Moldova în Republica Cehă în strânsă colaborare cu Asociaţia Românilor din Republica Cehă, condusă de Nicolae Dedulea, alături de reprezentanţii comunităţii moldoveneşti, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Judeţean Arad şi Asociaţia „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021”.

Alături de Ansamblul arădean „Sânzienele”, şi-a adus aportul la spectacol şi Ansamblului Folcloric Kodrjanka (Praga), format din in comunitatea moldovenilor din capitala cehă.

No Comments

Comments for Aradul, prezenţă de excepţie la Praga are now closed.