Arădenii sunt rugaţi să nu mai încurajeze cerşetoria

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , ,

Published on septembrie 30, 2013 with No Comments

 

Poliștii locali l-au identificat și transportat la sediul instituției, în cursul zilei de duminică, pe Țurca Mărcuț Petrișor, domiciliat în comuna Hida, județul Sălaj, care practica cerșetoria pe raza municipiului Arad. Acesta apela la mila trecătorilor inducându-i în eroare.  Inventiv, și-a îndoit unul dintre picioare într-un crac al pantalonilor, a îmbrăcat  apoi o altă pereche de pantaloni, unul dintre picioare părând astfel că lipsește, după care s-a așezat undeva comod și a invocat mila publică.

Luat la întrebări, falsul cerșetor le-a mărturisit polițiștilor locali că „l-a alungat nevasta din casă”, fiind însurat de mai mulți ani. Au trei copii (cel mai mare în vârstă de 5 ani), împreună având însă de crescut șapte, patru numai ai femeii, din prima căsătorie. Cu toate acestea, ideea lui Țurca Mărcuț Petrișor de cheltuire a banilor, în ideea responsabilității creșterii a șapte copii, care apasă pe umerii săi, este cel puțin bizară. Cu banii obținuți de pe urma cerșitului, acesta și-a cumpărat imediat o șaorma, o bere, țigări, respectiv un CD original „Guță Magnificul”, pe care-l asculta la un MP3 player, cumpărat, cu siguranță, cu banii obținuți în alte zile de cerșit.

Facem apel, pe această cale, o dată în plus, la rațiunea trecătorilor, care nu trebuie să se lase manipulați de cerșetorii din oraș. Aceștia sunt, într-o proporție covârșitoare, falși cerșetori, oameni fără scrupule, care apelează la mila publică după ce își truchează starea de sănătate, scopul lor fiind doar acela de a obține bani prin nemuncă. De asemenea, fenomenul cerșetoriei nu va putea fi eradicat decât cu participarea tuturor cetățenilor care, numai dacă vor conștientiza că nu este oportun să le ofere bani cerșetorilor vor putea să trăiască într-un oraș curat și civil

No Comments

Comments for Arădenii sunt rugaţi să nu mai încurajeze cerşetoria are now closed.